Search

LIVE: Λεπτό προς λεπτό ο “Τελικός” ανόδου Παναιτωλικός-Ξάνθη!

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι!

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τη σύγχρονη εποχή της Ξάνθης, που σήμερα Κυριακή 30 Μαΐου αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Παναιτωλικό στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ για την άνοδο/παραμονή στη Super League. Το SportsAddict.gr βρίσκεται στο Αγρίνιο και θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όσα συμβούν στη σημερινή αναμέτρηση. Το LIVE συντονίζει ο Κώστας Νασούδης, ρεπορτάζ από τον Νεκτάριο Αμποβιανίδη.

Θυμηθείτε το Pre Game του αγώνα, με τα τελευταία νέα, την προϊστορία και τις αποστολές των δύο ομάδων, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Την περασμένη Τετάρτη στον πρώτο αγώνα μπαράζ, η Ξάνθη επικράτησε με ανατροπή 2-1 του Παναιτωλικού (θυμηθείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του αγώνα, ΕΔΩ τα highlights του ματς και ΕΔΩ το photostory της αναμέτρησης).

18:37 Στις 18:11 έφτασε στο γήπεδο του Παναιτωλικού η αποστολή της Ξάνθης!

18:40 Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστη η αποστολή της Ξάνθης μέχρι την άφιξή της στο γήπεδο, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα παρ’όλο που το πούλμαν της ομάδας ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από το ξενοδοχείο όπου κατέλυσε η ομάδα, στις 17:45, για άγνωστους λόγους η αναχώρηση καθυστέρησε για περισσότερα από 20 λεπτά, με αποτελέσμα να υπάρχει εκνευρισμός στα μέλη της ομάδας. Ακόμα η άφιξη της αποστολής του Παναιτωλικού έγινε με μηχανοκίνητη συνοδία οπαδών, στους οποίους επέτρεψε η αστυνομία να περάσουν πρώτοι, με αποτέλεσμα η να κινδυνεύσει η ομαλή άφιξη του ΑΟΞ στο γήπεδο.

18:43 Η πρώτη αναγνωριστική βόλτα των παικτών της Ξάνθης στον αγωνιστικό χώρο.

18:45 “Θα πάμε στο Αγρίνιο να δώσουμε τη μάχη μας, να επανορθώσουμε την περσινή αδικία”, δήλωσε ο Μπάμπης Τεννές, μετά το τέλος του πρώτου αγώνα στα Πηγάδια. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

18:47 Το παρόν στο Xanthi Arena για τον πρώτο αγώνα μπαράζ, έδωσε σύσσωμη η ποδοσφαιρική Θράκη. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

18:50 Οι φίλοι του ΑΟΞ ανέδειξαν MVP του πρώτου αγώνα τον Πάτρικ Έμπερτ, που ισοφάρισε σε 1-1 και έδειξε το δρόμο για τη νίκη. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

18:53 Πάμε να δούμε τις συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Ταχάρ, Ντίας, Ντουάρτε, Μπαρμπόσα, Περέιρα, Βέργος, Μεντόσα, Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Εντινγκά.
Αναπληρωματικοί: Μελίσσας, Βάντερσον, Καρασαλίδης, Αρσούρα, Μάζουρεκ, Ματσόλα, Αριγίμπι, Καρέλης, Μανθάτης.

ΑΟ Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές): Ίζο, Τζούρμαν, Παντελιάδης, Θανάσης Παπάζογλου, Σιατραβάνης, Τάσος Παπάζογλου, Πέτροβιτς, Δημούτσος, Βέρκερ, Έμπερτ, Μικελτάτζε.
Αναπληρωματικοί: Μπέντο, Τσαμούρης, Θυμιάνης, Ντίνας, Τάτος, Καπνίδης, Στάθης, Τεσίγια, Σχρόιγεν.

18:55 Μόλις βγήκαν για ζέσταμα οι ποδοσφαιριστές της Ξάνθης.

19:00 Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσαν χθες το βράδυ οι οργανωμένοι του Παναιτωλικού (οι Warriors), χαρακτηρίζοντας τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους μισθοφόρους και δήθεν επαγγελματίες. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

19:05 Κέβιν, Μυστακίδης, Μπριλάντε, Αλή, Βασίλεφ, Έλιοτ και Βόλτερς έμειναν εκτός 20αδας για τον ΑΟΞ. Στις θέσεις των δύο τελευταίων, που ήταν στον πάγκο στο πρώτο ματς, βρίσκονται σήμερα οι Τάσος Παπάζογλου και Τάτος που επιστρέφουν από τους τραυματισμούς τους.

19:10 Τσότσαλιτς και Σκόνδρας έμειναν εκτός από τους 22 που ανακοινώθηκαν χθες για τους Αγρινιώτες.

19:15 Ο Ευαγγέλου της ΕΠΣ Αθηνών είναι ο διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης. Πρώτος βοηθός είναι ο Απτόσογλου της ΕΠΣ Αθηνών, δεύτερος ο Δημητριάδης της ΕΠΣ Καστοριάς, τέταρτος ο Διαμαντόπουλος της ΕΠΣ Αρκαδίας, VAR ο Σκουλάς της ΕΠΣ Θεσσαλίας, AVAR ο Σαμοΐλης της ΕΠΣ Αθηνών και παρατηρητής ο Καρατζάς της ΕΠΣ Ευβοίας.

19:20 Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ζέσταμά τους και οδεύουν προς τα αποδυτήρια.

19:25 Θυμηθείτε τις συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Ταχάρ, Ντίας, Ντουάρτε, Μπαρμπόσα, Περέιρα, Βέργος, Μεντόσα, Μαλής, Κωνσταντόπουλος, Εντινγκά.
Αναπληρωματικοί: Μελίσσας, Βάντερσον, Καρασαλίδης, Αρσούρα, Μάζουρεκ, Ματσόλα, Αριγίμπι, Καρέλης, Μανθάτης.

ΑΟ Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές): Ίζο, Τζούρμαν, Παντελιάδης, Θανάσης Παπάζογλου, Σιατραβάνης, Τάσος Παπάζογλου, Πέτροβιτς, Δημούτσος, Βέρκερ, Έμπερτ, Μικελτάτζε.
Αναπληρωματικοί: Μπέντο, Τσαμούρης, Θυμιάνης, Ντίνας, Τάτος, Καπνίδης, Στάθης, Τεσίγια, Σχρόιγεν.

19:27 Οι δύο ομάδες πραγματοποιούν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

19:28 Με 4-3-3 παρατάσσεται ο Παναιτωλικός, με 4-2-3-1 η Ξάνθη.

19:29 Ο ΑΟΞ θα είναι στη πρώτη σέντρα του μεγάλου αγώνα.

19:30 Σέντρα στο παιχνίδι!

1′ Πρώτο κόρνερ στο ματς για τους γηπεδούχους, πέρασε ανεκμετάλλευτο.

2′ Η Ξάνθη παρατάσσεται με τον Ίζο κάτω από τα δοκάρια, τους Τζούρμαν και Βέρκερ στο κέντρο της άμυνας, τον Πέτροβιτς δεξιά, τον Παντελιάδη αριστερά, τους Δημούτσο και Τάσο Παπάζογλου στο χώρο του κέντρου, τον Σιατραβάνη δεξιά, τον Μικελτάτζε αριστερά και τον Έμπερτ πίσω από τον Θανάση Παπάζογλου.

6′ Ο Παναιτωλικός έχει ξεκινήσει πιο δυναμικά και προσπαθεί να πάρει τα ηνία του ματς, όντας στην έδρα του.

10′ Με τη συπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου έχουμε και το πρώτο σουτ του ματς, το οποίο επιχείρησε ο Έμπερτ, με την μπάλα να περνά έξω από το αριστερό δοκάρι του Κνετ.

12′ Δυνατό μαρκάρισμα του Μεντόσα στον Πέτροβιτς. Αρκείται σε παρατηρήσεις ο Ευαγγέλου.

14′ Πρώτη εσωτερική αλλαγή στο ματς με τον Τραϊανό Δέλλα να δίνει εντολή σε Μπαρμπόσα και Μεντόσα να αλλάξουν αμοιβαία πλευρά.

16′ Ο Έμπερτ τσίμπησε την μπάλα και ξεπέρασε τον Μαλή, με τον Ευαγγέλου να δείχνει την πρώτη κίτρινη του αγώνα στον παίκτη του Παναιτωλικού.

20′ Συμπληρώσαμε το πρώτο εικοσάλεπτο. Ματς με πολλές και δυνατές μονομαχίες, όπως ήταν λογικό, χωρίς ποιότητα, ως τώρα.

21′ Πρώτη τελική στην αναμέτρηση και για τους γηπεδούχους, με τον Ίζο να αποκρούει το σουτ του Μεντόσα έξω από την περιοχή. Η μπάλα πήγε σχεδόν πάνω στον τερματοφύλακα της Ξάνθης, ωστόσο η απόκρουσή του ήταν αρκετά δύσκολη, μιας που το οπτικό του πεδίο ήταν περιορισμένο και ευτυχώς δεν αιφνιδιάστηκε.

25′ Ο Παναιτωλικός εξακολουθεί να κρατά περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του.

30′ Οι παίκτες της Ξάνθης από την άλλη προσπαθούν να κρατήσουν το ματς σε εξαιρετικά χαμηλό τέμπο και να κερδίσουν και το παραμικρό δευτερόλεπτο που μπορούν.

31′ Ο Παναιτωλικός ζητά πέναλτι για χέρι του Βέρκερ σε γύρισμα του Ταχάρ. Ο Ευαγγέλου ήλεγχε τη φάση και πολύ σωστά δεν υπέδειξε κάτι, μιας που το χέρι του αμυντικού της Ξάνθης ήταν κολλημένο στο σώμα του.

33′ Ο Μεντόσα σπατάλησε το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα του σε πολύ καλό σημείο, με την εκτέλεσή του να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Ίζο.

38′ Πέμπτο κόρνερ για τον Παναιτωλικό στο ματς, κανένα ως τώρα για τον ΑΟΞ.

40′ Σέντρα σουτ του Ντουάρτε, σε ετοιμότητα ο Ίζο, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα.

41′ Έχει αυξήσει επικίνδυνα την πίεσή του στα τελευταία λεπτά ο Παναιτωλικός, ωστόσο η αμυντική λειτουργία της Ξάνθης στέκεται άψογα ως τώρα.

45′ Καλή στιγμή για τους γηπεδούχους με τον Βέργο να μην καταφέρνει να κάνει την κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή μετά τη σέντρα του Ντουάρτε. Τυχερή η Ξάνθη εδώ.

45′ Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

45+2′ Ο Σιατραβάνης βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο. Σηκώθηκε, αλλά αιμορραγεί στο δεξί αυτί.

20:18 Τελευταίο σφύριγμα για το πρώτο ημίχρονο, μετά από τρία λεπτά τελικά! Παναιτωλικός-Ξάνθη 0-0!

20:25 Η Ξάνθη βρίσκεται 45 λεπτά μακρυά από την επιστροφή της στην Super League. Το πρώτο ημίχρονο στο Αγρίνιο ολοκληρώθηκε με μόλις 4 τελικές με την ένταση και το άγχος που υπάρχουν να είναι ολοφάνερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι προσπαθούν να πιέσουν και να δημιουργήσουν, ωστόσο δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμα κάποια ορθολογική τελική προσπάθεια, ενώ η Ξάνθη, προσπαθεί να κρατήσει συμπαγείς τις γραμμές της και το ματς σε χαμηλό τέμπο.

20:34 Οι δύο ομάδες επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο.

20:36 Σέντρα στο δεύτερο μέρος!

46′ Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες.

50′ Συγκρούστηκαν στον αέρα Τάσος Παπάζογλου και Ταχάρ, με τον παίκτη της Ξάνθης να αιμορραγεί.

52′ Όλα καλά με τον Τάσο Παπάζογλου που επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο.

53′ Καίρια παρέμβαση του Τζούρμαν που έβλαε τη κόντρα σε σουτ του Βέργου και παραχώρησε κόρνερ.

54′ Κίτρινη κάρτα στον Μικελτάτζε που κράτησε από τη φανέλα τον αντίπαλό του.

57′ Κι άλλη κάρτα για παίκτη της Ξάνθης και συγκεκριμένα στον Δημούτσο για μια διεκδίκηση.

57′ Κίτρινη στον Ταχάρ για ένα φάουλ στον Έμπερτ.

58′ Πρώτη αλλαγή στο ματς για τους γηπεδούχους με τον Ματσόλα να περνά στη θέση του Ταχάρ, που δέχτηκε και κάρτα προηγουμένως.

63′ Κόρνερ του Μεντόσα, η μπάλα πέρασε στην καρδιά της άμυνας και ο Πέτροβιτς την ύστατη στιγμή παραχώρησε νέο κόρνερ. Στη συνέχεια η κεφαλιά του Ματσόλα πέρασε πολύ άουτ.

64′ Πρώτη διπλή αλλαγή για την Ξάνθη. Τάσος Παπάζογλου και Μικελτάτζε αφήνουν τη θέση τους σε Τάτο και Θυμιάνη.

65′ Ο Θυμιάνης τράβηξε τον αντίπαλό του από τη φανέλα και δέχθηκε κάρτα με το που πέρασε στο ματς.

67′ Ο Τεννές φρεσκάρει την μεσαία γραμμή της ομάδας του, την ώρα που ο Δέλλας έχει ρίξει στο ματς και δεύτερο φορ και αγωνίζεται με 4-4-2. Θέλει μεγάλη προσοχή το ματς για τα χαφ της Ξάνθης, μιας που τόσο ο Θυμιάνης όσο και ο Δημούτσος είναι κιτρινισμένοι.

68′ Κίτρινη κάρτα στον Παντελιάδη για διαμαρτυρία. Κίτρινη βγήκε και στον πάγκο του Παναιτωλικού και συγκεκριμένο στον βοηθό του Δέλλα, Βασίλη Μπορμπόκη.

70′ Ο Δημούτσος κέρδισε τη μπάλα από τον Εντινγκά, απλώνοντας όσο χρειαζόταν και το χέρι του, με τον ρέφερι να αφήνει το ματς να συνεχιστεί. Πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ο χαφ της Ξάνθης στα τελευταία λεπτά.

74′ Πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο Πέτροβιτς, μάλλον με κράμπα. Ωστόσο μη ξεχνάμε πως είχε αντιμετωπίσει και πρόβλημα τραυματισμού. Μπροστά από τον πάγκο της ομάδας πήγε και ο Τάτος ο οποίος προέρχεται από τραυματισμό και του τοποθετήθηκε επίδεσμος στον τετρακέφαλο.

75′ Σηκώθηκε ο δεξιός μπακ της Ξάνθης.

77′ Διπλή αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Αριγίμπι στη θέση του Κωνσταντόπουλου και ο Μάζουρεκ στη θέση του Περέιρα.

78′ Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Ανδρέας Τάτος. Αλλαγή στην αλλαγή για τον ΑΟΞ με τον Σχρόιγεν να περνά στη θέση του.

78′ Σουτ του Μάζουρεκ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια.

81′ Πέναλτι για τον Παναιτωλικό!
Ο Ευαγγέλου και ο Σκουλάς στο VAR δίνουν πέναλτι για χέρι του Θανάση Παπάζογλου, σε ένα μπούγιο με Τζούρμαν και Βέργο, με τη μπάλα να φεύγει από το πόδι του στόπερ της Ξάνθης, σε απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου. Απίστευτη απόφαση!

83′ ΓΚΟΛ για τον Παναιτωλικό!
Ο Βέργος στέλνει τη μπάλα στο κέντρο της εστίας και σκοράρει για το 1-0.

84′ Κίτρινη κάρτα στον Βέργο για τον πανηγυρισμό του.

85′ Διπλή αλλαγή για την Ξάνθη που ολοκληρώνει τις κινήσεις της. Τεσίγια και Ντίνας στο ματς, Δημούτσος και Πέτροβιτς έξω.

86′ Φοβερή απόκρουση του Ίζο σε μακρινό σουτ-βολίδα του Ματσόλα.

87′ Κλείνει τις αλλαγές του και ο Παναιτωλικός. Αποχωρεί ο σκόρερ Βέργος και αφήνει τη θέση του στον Βάντσερσον.

88′ Κίτρινη κάρτα στον Ντίας.

89′ Σέντρα του Έμπερτ, χλιαρό πλασέ του Θυμιάνη, μπλοκάρει ο Κνετ.

89′ Από μια κόκκινη σε κάθε πάγκο, στον Κώστα Τσαλίκη για την Ξάνθη και τον Μάκη Μπελεβόνη για τον Παναιτωλικό.

90′ Συμπληρώθηκαν τα 90′. Έξι λεπτά θα είναι ο επιπλέον χρόνος.

90+2′ Φάουλ του Έμπερτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Κνετ.

90+4′ Κόκκινη και στον Δέλλα!

90+6′ Κίτρινη στον Κνετ για καθυστερήσεις.

90+8′ Κεφαλιά του Θυμιάνη μετά από κόρνερ, η μπάλα άουτ.

21:29 Τέλος στο ματς! Η Ξάνθη δυστυχώς δεν άντεξε, ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναιτωλικό και έχασε το τρένο της ανόδου για τη Super League…

21:34 Ωστόσο η φάση στην οποία ο Παναιτωλικός κερδίζει το πέναλτι, είναι τουλάχιστον αμφισβητούμενη..

21:45 Δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του αγώνα.

Σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας και απόψε, αλλά και σε ολόκληρη τη σεζόν. Καλό σας Βράδυ!

Share it