Search

Παραμένει χωρίς παλαίστρα ο ΑΣ Δημοκρίτειο λίγο καιρό πριν τις μεγάλες διοργανώσεις

Ενάμισι χρόνο εκτός παλαίστρας κλείνουν οι αθλητές του Τμήματος Πάλης του ΑΣ Δημοκρίτειο, οι οποίοι όμως πρέπει να είναι έτοιμοι για να εκπροσωπήσουν την Κομοτηνή στους πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα μετά από την παύση που έφερε η πανδημία.

Με την παλαίστρα τους στο πανεπιστήμιο να μένει κλειστή για σχεδόν όλη αυτή την περίοδο, οι αθλητές του Συλλόγου έπρεπε να κάνουν ή ατομικές προπονήσεις ή, όταν επιτρεπόταν, προπονήσεις στη Νυμφαία, όπως αναφέρει ο Παρατηρητής της Θράκης.

Σιγά σιγά όμως, με την ύφεση της πανδημίας, ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις που είχαν μπει σε παύση. Τέσσερις αθλητές θα εκπροσωπήσουν τον σύλλογο σε διοργανώσεις το επόμενο διάστημα

Ήδη τις προηγούμενες μέρες η Νικολέτα Μπάρμπα ήρθε δεύτερη σε τουρνουά παίδων που έλαβε χώρα στην Ρουμανία, και στις 26 Μαΐου η Αγάπη Αμπελίδου θα μεταβεί στην Σόφια για να αγωνιστεί στα 58 κιλά στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα παμπαίδων παγκορασίδων.

Επιπλέον 12 και 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα των Εφήβων, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Πέτρος Ουζουνάκης στην κατηγορία των 80 κιλών, ο Χαράλαμπος Αυτοφορίδης στην κατηγορία των 92 κιλών και ο Αργύρης Γρηγοριάν στην κατηγορία των 70 κιλών.

«Είμαστε από τις λίγες ομάδες, αν όχι η μοναδική, που δεν έχουμε κάνει καθόλου προπόνηση» σημείωσε ο προπονητής κ. Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος τόνισε πως έχει έρθει σε επαφή με τοπικούς φορείς, για να βρεθεί χώρος για τα παιδιά, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα, παρά τις υποσχέσεις, αυτές έχουν αποβεί άκαρπες.

Οι προπονήσεις που έκαναν στη Νυμφαία, είχαν σαν στόχο να μην χάσουν εντελώς τη φόρμα τους, και όχι για να μπορέσουν να κάνουν σοβαρή προετοιμασία για τους αγώνες στους οποίους θα συμμετάσχουν.

«Δεν τους αφήνουμε να χαλαρώνουμε εντελώς, μα άλλο είναι η παλαίστρα και άλλο τα υπόλοιπα» σημείωσε. Άλλωστε το επόμενο διάστημα, εντός του καλοκαιριού, θα γίνει και μια σειρά από πανελλήνια και διεθνή πρωταθλήματα.

Οι μεσογειακοί αγώνες και η Βαλκανιάδα θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα, κάτι που ο κ. Καρυπίδης θεωρεί ευκαιρία τα παιδιά της ομάδας να μπορέσουν να συμμετάσχουν δυναμικά, αρκεί να βρεθεί ο χώρος ώστε να προπονηθούν κατάλληλα, για να εκπροσωπήσουν την Κομοτηνή σε αυτές τις διοργανώσεις.

Τα θεμέλια, τόνισε, παραμένουν, αλλά για να μπορέσουν να επανέλθουν στη φόρμα τους, χρειάζονται χρόνο, και αν βρουν άμεσα χώρο, θα μπορέσουν να είναι πλήρως έτοιμοι, αν όχι για το πανελλήνιο των εφήβων, τουλάχιστον για το πανευρωπαϊκό.

Share it