Search

Κώστας Λιούγκος: Ο “Θρακιώτης” που κατέκτησε έναν ακόμα τίτλο με τον Ολυμπιακό!

Κι όμως ο άνθρωπος που βλέπετε να κρατά το λάβαρο με το 46 και να είναι δίπλα στον Πέδρο Μαρτίνς είναι ένας “Θρακιώτης”

Ο Ολυμπιακός σήκωσε πριν από λίγες ημέρες τον 46ο τίτλο της ιστορίας του και σε αυτή την επιτυχία, πέραν του Βασίλη Τοροσίδη που πλέον έχει πόστο τεχνικού διευθυντή στους Πειραιώτες, συνέβαλε και ο Κώστας Λιούγκος, ο οποίος είναι αρκετά γνωστός στο φίλαθλο κοινό της ΕΠΣ Θράκης.

Ο Κώστας Λιούγκος δίπλα στον γυμναστή του Ολυμπιακού, Χρήστο Μουρίκη (κάτω δεξιά)

Ο γυμναστής αποκατάστασης των ερυθρόλευκων με καταγωγή από τη Σητεία, γεννήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου του 1987 και είναι τελειόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, κάτοχος διπλώματος προπονητικής UEFA B, έχοντας πραγματοποιήσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο κλάδο της Μεγιστοποίησης της ΑΘλητικής Επίδοσης και Απόδοσης, ενώ εργάστηκε ως βοηθός Καθηγητή στο Εργαστήριο Εργοφυσιολογίας, διδάσκοντας εργαστηριακά μαθήματα εργοφυσιολογίας στο Β΄ έτος του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ.

Τη σεζόν 2009-2010 πραγματοποίησε την πρακτική του άσκηση στα πλαίσια της ειδικότητας ποδοσφαίρου στην ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ στα τμήματα υποδομής (K21-K7). Στη συνέχεια εργάστηκε στην ακαδημία “Γκουτσίδης Παναγιώτης” από τις αρχές της σεζόν 2011-2012 ως και τον Δεκέμβρη του 2012, αναλαμβάνοντας τα τμήματα των προ-τζούνιορ, τζούνιορ, παιδικού καθώς και την ομάδα της Μεσσούνης που τότε αγωνίστηκε στην Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Η παιδική ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου στο τελευταίο ματς της σεζόν 2012-2013 στο γήπεδο της ΕΠΣ Θράκης

Τον Γενάρη του 2013 “μεταγράφηκε” στην ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής και ανέλαβε τα περισσότερα τμήματα στον Ίασμο. Τη σεζόν 2013-2014 έβαλε δύο φορές την υπογραφή του στο να γράψει ιστορία ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου. Πρώτα με την ομάδα του παιδικού, που για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε στο αντίστοιχο Final 4, όντας πρώτη και αήττητη στον όμιλό της, παίζοντας παράλληλα τρομερό ποδόσφαιρο και εν συνεχεία με την ανδρική ομάδα, που τη σεζόν 2013-2014 κατέκτησε με σχετική άνεση το πρώτο νταμπλ της ιστορίας της, όντας βοηθός του Γιώργου Δίγκα.

Η “αρμάδα” του Κώστα Λιούγκου μετά την ιστορική πρόκριση
19/1/2014 ΜΑ Ιάσμου-Δόξα Ν.Σιδηροχωρίου 2-0

Παράλληλα είχε αρκετές δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά όπως και συμμετοχές σε εργαστηριακές μετρήσεις όπως με τον Πανθρακικό τη σεζόν 2012-2013 στη Super League, τον Ορφέα Ξάνθης στη Δ’ Εθνική τη σεζόν 2010-2011 και την ακαδημία του Παναθηναϊκού.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα

Από τους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης επί της Δόξας Σώστη με 3-0

Με την αποχώρησή του από την Κομοτηνή, υπήρξαν μερικοί..”καλοπροαίρετοι” που δεν πίστευαν στην εξέλιξή του. Ωστόσο εκείνος φρόντισε να τους διαψεύσει, δεχόμενος πρόταση και αναλαμβάνοντας προπονητής φυσικής κατάστασης στην Κ16 και την Κ17 του Ολυμπιακού τον Φλεβάρη του 2016. Ακολούθησαν ο Εθνικός, ο Ιωνικός και η Καλαμάτα, για να επιστρέψει στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού τη σεζόν 2019-2020, όντας αυτή τη φορά στέλεχος της πρώτης ομάδας, συμβάλλοντας με τη σειρά του τα μέγιστα στις σπουδαίες επιτυχίες του Θρύλου τα τελευταία δύο χρόνια.

Από φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, Πρωταθλητής Ελλάδος με τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Λιούγκος είναι ένας ακόμα από τους πολλούς ανθρώπους που δούλεψαν και προσέφεραν στον αθλητισμό της Θράκης και δη της Κομοτηνής και οι φίλοι που έκανε στη Ροδόπη, σίγουρα είναι υπερήφανοι για την πρόοδο και τα κατορθώματά του, για έναν άνθρωπο που δεν σταματά να δουλεύει ώστε να εξελίξει το άθλημα που αγαπά και υπηρετεί.

Share it