Search

Με προβλήματα η επαναλειτουργία της συνοριακής οδού της Νυμφαίας

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου 22/5 ξεκίνησε και πάλι η κίνηση στο συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας, με Βούλγαρους και Ρουμάνους να δράττονται της ευκαιρίας του ανοίγματος μας για να περάσουν στη χώρα μας.

Η κίνηση αυτή τη στιγμή είναι σχετικά μικρή, μιας και τόσο η περίοδος όσο και το γεγονός ότι δεν λειτουργούσε την προηγούμενη εβδομάδα πάγωσε το ενδιαφέρον, το οποίο όμως αναμένεται να αναθερμανθεί την επόμενη περίοδο, όπως αναφέρει ο Παρατηρητής της Θράκης.

Προς το παρόν τουρίστες μπορούν να περάσουν από το σταθμό από τις 7:00 μέχρι τις 23:00, παρόλο που αυτό αναμένεται να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Άλλωστε χρειάζεται και λίγος χρόνος για να μπορέσουν να θεραπευτούν οι «παιδικές ασθένειες» που ακόμα υπάρχουν, απότοκο της ταχύτητας με την οποία στήθηκε η εγκατάσταση.

Ήδη στο χώρο βρέθηκαν τόσο εκπρόσωποι της Περιφέρειας, όσο και του ΕΒΕΡ και βουλευτές, για να δουν την λειτουργία του σταθμού αλλά και οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα, ιδιαίτερα όταν αυξηθεί σημαντικά η κίνηση κατά τους θερινούς μήνες.

Σημαντικό το ζήτημα της σύνδεσης στο διαδίκτυο

Το κυριότερο πρόβλημα που υφίσταται αυτή τη στιγμή είναι πως δεν υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο στο σταθμό, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να παίρνουν χειρόγραφα τα στοιχεία τα μέλη του συνεργείου, και για την καταχώρησή τους να χρησιμοποιούν τα δικά τους κινητά, όποια έχουν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Μάλιστα το συγκεκριμένο ζήτημα θα αποτελέσει ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, όταν αυξηθεί η κίνηση από την νυμφαία, ταλαιπωρώντας τόσο τα μέλη των συνεργείων, όσο και τους διερχόμενους.

Πέραν αυτού υπάρχουν θέματα όπως η διαφορά ύψους μεταξύ βάσης και ISOBOX, με τα μέλη του συνεργείου να έχουν τοποθετήσει μια πέτρα για να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Από την πρώτη, ηλιόλουστη μέρα, φάνηκε και η ανάγκη επιπλέον σκεπάστρων στο χώρο που θα διενεργούνται τα τεστ, τα οποία αναμένεται να τοποθετηθούν σε ένα μήνα, όταν και θα ξεκινήσει να λειτουργεί και σαν drive through για τα τεστ, επιταχύνοντας την διαδικασία.

Απαραίτητες περισσότερες υποδομές

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμός Αθανάσιος Τσώνης, τονίζοντας πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για πιο μόνιμες υποδομές και συνεχιζόμενη προσοχή.

Σημείωσε δε πως έχει δρομολογηθεί η σύνδεση με το διαδίκτυο από την περιφέρεια, αλλά πρέπει να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αποτέλεσμα συνένωσης δυνάμεων που θέλουν  και μπορούν να πάνε τη Ροδόπη και τον Τουρισμό θεωρεί πως είναι η επαναλειτουργία της διόδου ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης.

Share it