Search

Νικητής για πρώτη φορά στο Μονακό ο Φερστάπεν!

Την πρώτη του νίκη στο ιστορικό Γκραν Πρι του Μονακό πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο οδηγός της Ρέντ Μπουλ στάθηκε τυχερός, καθώς ο Λεκλέρ βγήκε εκτός αγώνα στους προπαρασκευαστικούς γύρους λόγο θέματος στο κιβώτιο ταχυτήτων, χαρίζοντάς του ουσιαστικά την pole position. Από εκεί και μετά ο Ολλανδός επέδειξε μια πλήρη σταθερότητα και άνετα έφτασε στην νίκη. Τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα ήθελαν στην Μερσέντες με τον Μπότας να εγκαταλείπει την ώρα της αλλαγής ελαστικών ενώ και η στρατηγική της ομάδας έκανε τον Χάμιλτον όχι μόνο να μην μπορέσει να περάσει τον Γκασλί αλλά και να χάσει μια θέση από τον Φέτελ τερματίζοντας στην έβδομη θέση.

Πρώτο βάθρο φέτος για την Φεράρι που παρά την ατυχία με τον Λεκλέρ είδε τον άλλο της οδηγό να ανεβαίνει στο πόντιουμ που ήταν και το πρώτο του για την ομάδα. Το θετικό είναι ότι η Φεράρι για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα έδειξε ότι έχει κάνει βήματα σε σχέση με πέρυσι. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Λάντο Νόρις που για ακόμη μια φορά φέτος έδειξε την οδηγική του ικανότητα. Με μια καλή στρατηγική και μια 5η θέση έκλεισε ένα καλό Σαββατοκύριακο για τον Φέτελ που φαινόταν ότι το έψαχνε εδώ και καιρό θυμίζοντας τον οδηγό των προηγούμενων ετών. Οι Ρικκιάρντο και Αλόνσο δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες μένοντας εκτός πόντων ενώ χαοτική διαφορά είχαν Γκασλι και Τσουνόντα παρότι έχουν το ίδιο μονοθέσιο.

Το σημερινό αποτέλεσμα έβαλε πραγματικά φωτιά στις μάχες για τους δύο τίτλους καθώς τόσο ο Φερστάπεν όσο και η Αυστριακή ομάδα πέρασαν στις πρώτες θέσεις. Η μάχη για τον κορυφαίο οδηγό για το 2021 συνεχίζεται στους δρόμους του Αζερμπαϊτζαν.

Share it