Search

Απινιδωτές στα αθλητικά σωματεία του Δήμου παρέδωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης(+pics, videos)

Δεκαπέντε (15) αυτόματους απινιδωτές, προμηθεύτηκε  ο Δήμος Ξάνθης και τους διέθεσε σε αθλητικούς συλλόγους της πόλης – Θα τοποθετηθούν απινιδωτές και σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Τσέπελης, συνοδευόμενος  από τους Αντιδημάρχους Μ. Φανουράκη και Μ. Σουά, αλλά και τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Σ. Ψωμά, παρέδωσε στους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων του Δήμου Ξάνθης,  τους απινιδωτές καθώς επίσης και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=w2e6TsrivD8

 Μανώλης Τσέπελης : Ο Δήμος θα βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των δημοτών, καλύπτοντας όποιες ανάγκες κατά καιρούς παρουσιάζονται

Ο Μανώλης Τσέπελης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των σωματείων, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «…είμαστε σήμερα εδώ για να σας παραδώσουμε τον ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, καθώς και τους απινιδωτές. Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι η δική σας υποχρέωση είναι να προσέξετε τον εξοπλισμό αυτόν και ιδιαίτερα τους απινιδωτές, για τους οποίους έχουμε προγραμματίσει να εκπαιδεύσουμε από δύο άτομα του κάθε αθλητικού σωματείου, έτσι ώστε αν κάποια στιγμή χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν, να υπάρξει άμεση παρέμβαση για διάσωση…»

Επίσης ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και  στην καθυστέρηση της παράδοσης του εξοπλισμού , που οφείλεται στην γενικότερη κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας. Υπογράμμισε δε, πως αυτό δεν σημαίνει πως η Διοίκηση του Δήμου ξεχνά ότι θα πρέπει πάντα να στηρίζει έμπρακτα τις προσπάθειες της κοινωνίας, εφόσον βέβαια υπάρχει η δυνατότητα.

Δύο απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης, (Δημαρχείο – Πυροσβεστική) για να παρέχουν τη δυνατότητα άμεσης χρήσης τους σε έκτακτα περιστατικά

Τέλος ο κ. Τσέπελης δεσμεύτηκε πως  ο Δήμος Ξάνθης θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες της κοινωνίας, στηρίζοντας έμπρακτα το κάθε έργο ανάλογα με τις δυνατότητες που υπάρχουν και  πρόσθεσε:  «…Να είστε σίγουροι πως αυτές οι ενέργειες από μέρους του Δήμου, όσο είμαι εγώ Δήμαρχος θα συνεχιστούν, κάτι για το οποίο δεσμεύομαι και δημόσια.

Εγώ και οι συνεργάτες μου, Αντιδήμαρχοι Μ. Φανουράκης Οικονομικών, Μ. Σουά Αθλητισμού, η Γενική Γραμματέας του Δήμου κυρία Ψωμά, καθώς και ο εντεταλμένος σύμβουλος κύριος Ματθαίος Σαββίδης, είμαστε εδώ για να δουλεύουμε και να παράγουμε έργο προς όφελος της κοινωνίας ….». Οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων με την σειρά τους έλαβαν τον λόγο και  ευχαρίστησαν θερμά τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Τσέπελη και τους συνεργάτες του, κι ευχήθηκαν να συνεχιστεί αυτή η στήριξη εκ μέρους του Δήμου Ξάνθη.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ

Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Αν και παλαιότερα, οι απινιδωτές ήταν περίπλοκοι και δύσχρηστοι που μόνο επαγγελματίες υγείας με εκτεταμένη εκπαίδευση στην ερμηνεία του καρδιακού ρυθμού μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν, σήμερα οι απινιδωτές που χρησιμοποιούνται δεν περιορίζονται μόνο στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων, αλλά πλέον τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία, υπουργεία, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους, αεροδρόμια, γήπεδα, γυμναστήρια, χώρους συναυλιών, πλοία, χιονοδρομικά κέντρα, σχολεία, ναούς, εργοστάσια, ιδιωτικές εταιρίες, περιπολικά αστυνομίας, πυροσβεστικά οχήματα και ακόμα και σε κατοικίες.

Οι περισσότεροι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές είναι σχεδιασμένοι για να χρησιμοποιούνται, υπό οποιεσδήποτε περιστάσεις, σε έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει άμεση ιατρική βοήθεια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιοδήποτε πολίτη ηλικίας άνω των 12 ετών που έχει παρακολουθήσει ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), δηλαδή, χρήση του αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή και της τεχνητής αναπνοής.

Πηγή: Xanthipost.gr

Share it