Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Αλέκο Καρυπίδη

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την ημέρα που το άκουσμα της απώλειας του μεγάλου Δασκάλου Αλέκου Καρυπίδη συγκλόνισε την μπασκετική κοινότητα της χώρας.

Ήταν 20 Μαϊου 2017 όταν έγινε γνωστό πως ο Αλέκος Καρυπίδης έφυγε από αυτή τη ζωή νικημένος από την μάχη με τον καρκίνο. Στη μακρά πορεία του στο μπάσκετ συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με το μπάσκετ της Κομοτηνής, καθώς ήταν επί χρόνια προπονητής στον ΓΑΣ Κομοτηνή τόσο στην ανδρική όσο και στη γυναικεία ομάδα ζώντας μεγάλες στιγμές και συμβάλλοντας στις ιστορικές στιγμές του συλλόγου.

Ο Αλέκος  Καρυπίδης ήταν Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδικότητα την καλαθοσφαίριση, ενώ ήταν ο εμπνευστής της ιδέας για δημιουργία συλλόγου μπάσκετ του πανεπιστημίου, οδηγώντας το 2013 την ομάδα του Πανεπιστημίου στην κατάκτηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ενώ το 2016 προχώρησε στην επανασύσταση της ομάδας Α.Σ. Δημοκριτείου, η οποία συνεχίζει να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ σεβόμενη τη μνήμη του μεγάλου Δασκάλου.

Share it