Search

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Οι 2 Θρακιώτες που αγωνίστηκαν στον τελικό πριν 20 χρόνια

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κοντράρονται σε λίγες ώρες στο ΟΑΚΑ με έπαθλο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι δύο μονομάχοι είχαν να βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό της διοργάνωσης 20 ολόκληρα χρόνια. Το Σάββατο 12 Μαΐου του 2001, στο στάδιο «Νίκος Γκούμας» ο δικέφαλος του Βορρά αντιμετώπιζε τους «ερυθρόλευκους» και επικρατούσε 4-2 κατακτώντας έτσι το Κύπελλο.

Στον τελικό εκείνο είχαν αγωνιστεί και δύο παιδιά από την Θράκη και μάλιστα αμφότεροι από τον Έβρο. Ο λόγος βέβαια για τον Στέλιο Βενετίδη από την Ορεστιάδα που είχε ξεκινήσει βασικός για τον ΠΑΟΚ και τον Δημήτρη Ναλιτζή από τα Ρίζια που πέρασε ως αλλαγή στο 79′ και βρήκε δίχτυα στο 85′ κάνοντας το 4-1 για τους Θεσσαλονίκεις, πριν έρθει ο Χούτος στις καθυστερήσεις για να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Οι συνθέσεις εκείνου του τελικού:

Ολυμπιακός: Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης (46′ Πατσατσόγλου), Γεωργάτος (69′ Λουτσιάνο), Κωστούλας, Ανατολάκης, Γιαννακόπουλος, Τζόρτζεβιτς, Ζε Ελίας, Νινιάδης (46′ Χούτος), Ζιοβάνι, Αλεξανδρής.

ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Κατσαμπής, Αμπονσά (46′ Κουλακιώτης), Ουντέζε, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Εγκωμίτης, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης (79′ Ναλιτζής), Καφές, Οκκάς (88′ Σπάσιτς).

Φέτος ούτε στις αρχικές ενδεκάδες αλλά ούτε και στους αναπληρωματικούς των δύο ομάδων δεν θα έχουμε κάποιον από την Θράκη, με μοναδική θρακιώτικη παρουσία αυτή του Ξανθιώτη Βασίλη Τοροσίδη, τεχνικού διευθυντή του Ολυμπιακού.

 

Share it