Search

Σε λειτουργία και τα διόδια ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής

Σε λειτουργία δόθηκε ξανά ο κόμβος Βιομηχανικής Περιοχής στην Εγνατία Οδό, καθώς ολοκληρώθηκε η κατασκευή πλευρικού σταθμού διοδίων. Θυμίζουμε πως στις 03/12/2019 έκλεισε η έξοδος της ΒΙ.ΠΕ. από Κομοτηνή, για την κατασκευή του σταθμού διοδίων. Μετά από σειρά παρατάσεων που δόθηκαν στην κατασκευάστρια εταιρία, τελικά ο κόμβος άνοιξε ξανά μέσα στο Σαββατοκύριακο, μετά από ενάμιση χρόνο αναμονής.

Ιστορικά, θυμίζουμε πως ο κόμβος της ΒΙ.ΠΕ. στην Εγνατία Οδό παραδόθηκε σε κυκλοφορία τον Μάρτιο του 2017, προκειμένου να προσφέρει άμεση είσοδο βαρέων και λοιπών οχημάτων στη βιομηχανική ζώνη της περιοχής. Η κατασκευή του έγινε για την αποσυμφόρηση της Εθνικής Οδού Κομοτηνής-Σαπών, ώστε να μην διέρχονται βαρέα οχήματα μέσα από τους οικισμούς Ροδίτη και Θρυλόριο για να μπαίνουν στη ΒΙ.ΠΕ.

Ποιοι πληρώνουν

Στα πλευρικά διόδια πληρώνουν τα οχήματα που βγαίνουν από Κομοτηνή προς ΒΙ.ΠΕ., εξαιρουμένων των μόνιμων κατοίκων. Δεν πληρώνουν τα οχήματα που έρχονται από Σάπες ή Αλεξανδρούπολη, διότι αυτά έχουν πληρώσει στον μετωπικό σταθμό Μέσης.

Αυτός είναι κι ο δεύτερος σταθμός πλευρικών διοδίων στην Εγνατία Οδό στη Ροδόπη, μετά τον αντίστοιχο στη Μέστη. Εκεί, πληρώνουν όσοι κινούνται από Αλεξανδρούπολη προς Σάπες, εξαιρουμένων των μόνιμων κατοίκων. Δεν πληρώνουν όσοι βγαίνουν από Κομοτηνή προς Σάπες, διότι έχουν πληρώσει στον μετωπικό της Μέστης.

Το επόμενο διάστημα ξεκινάει η κατασκευή και του πλευρικού σταθμού διοδίων στον Ίασμο. Θα πληρώνουν όσοι βγαίνουν από Κομοτηνή προς Ίασμο, εξαιρουμένων των μόνιμων κατοίκων. Δεν θα πληρώνουν όσοι έρχονται από Ξάνθη προς Ίασμο, διότι θα έχουν πληρώσει στον μετωπικό σταθμό διοδίων Ιάσμου.

Πηγή: xronos.gr

Share it