Search

Γ’ Εθνική: Καταργήθηκαν 2 κριτήρια ισοβαθμίας – Τι αποφάσισε η ΕΠΟ

Πρωτάθλημα ενός γύρου λόγω των συνθηκών η Γ΄Εθνική φέτος και πλέον η ΕΠΟ αποφάσισε κάποιες αλλαγές για την ολοκλήρωση της χρονιάς. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε με ανακοίνωση της «Εγκρίθηκε η κανονιστική επικαιροποίηση των κριτηρίων ισοβαθμιών στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Π.Ο. (διοργανώσεις ενός γύρου)».

Αν κάποιος ανατρέψει στους κανονισμούς θα δει ότι στο άρθρο 20 παράγραφος 5 υπάρχουν πέντε κριτήρια για το ποια ομάδα σε ισοβαθμία θα πάρει τη θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες της Mikriliga.com από τα πέντε κριτήρια τα μόνα που παραμείναν είναι τα τελευταία τρία ενώ τα δυο πρώτα δεν θα ισχύσουν για φέτος.

Παράλληλα στους ομίλους (1ο, 4ο και 10ο) που υπάρχουν ομάδες που αποχώρησαν και οι αντίπαλοι παίρνουν τα ματς στα χαρτιά με 3-0, αυτά τα γκολ μετράνε κανονικά στο σύνολο.

Αναλυτικά τα κριτήρια που θα ισχύσουν:

Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις της παρ. 4 του παρόντος άρθρου, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με τα ακόλουθα, κατά σειρά, κριτήρια:

iii. τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

iv. την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

v. την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ που αναφέρεται επίσης στον τελικό Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ αλλά και το παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με την Σουηδία:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν για τις πτυχές οργάνωσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 και ώρα 21:00 στο ΟΑΚΑ.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση της ποδοσφαιρικής οικογένειας, τα μέλη της Ε.Ε. εξέφρασαν τον απόλυτο σεβασμό τους στους υφιστάμενους υγειονομικούς περιορισμούς, βάσει των οποίων θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Άπαντες, πάντως, επανέλαβαν την άποψη που είχε εκφραστεί και προ ολίγων ημερών, δηλαδή την επιτακτική ανάγκη επιστροφής του ποδοσφαίρου στην κανονικότητα, η οποία σηματοδοτείται πρωτίστως από την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:

Να ζητήσει την τροποποίηση του του άρθρου 7 παρ. 6 του νόμου 4726, έτσι ώστε να ενταχθούν σε αυτό και οι αρχαιρεσίες των Ε.Π.Σ.

Ορίστηκε το Ο.Α.Κ.Α. ως έδρα του αγώνα Ελλάδα-Σουηδία (8/9/2021) για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022.

Εγκρίθηκαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης και πρόσκλησης της τακτικής γενικής συνέλευσης (25/6/2021) της Ε.Π.Ο.

Εγκρίθηκε το χορηγικό πρόγραμμα των ερασιτεχνικών σωματείων και η δημιουργία Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου κατόπιν σχετικής πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Εγκρίθηκε η κανονιστική επικαιροποίηση των κριτηρίων ισοβαθμιών στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Π.Ο. (διοργανώσεις ενός γύρου).

Ανατέθηκε στον κ. Στέφανο Σοϊλεμέ η ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ποδοσφαίρου Άμμου.

Εγκρίθηκε η πρόταση επανέναρξης προπονήσεων των Εθνικών Ομάδων Νέων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων, οι οποίες ήταν αγωνιστικά ανενεργές τον τελευταίο χρόνο.

Μπορείτε να δείτε τα δυο κριτήρια τα οποία δεν θα ισχύσουν:

Share it