Search

Αλλάζει η δομή του αγωνιστικού τριημέρου σε ορισμένα GP της F1!

Την πρόθεση να αλλάξουν το φορμάτ του Σαββατοκύριακου φαίνεται να έχουν οι ιθύνοντες της Φόρμουλα 1, εισάγοντας έναν sprint race το οποίο θα κρίνει και την κατάταξη του Κυριακάτικου αγώνα. Η προσπάθεια αυτή ξεκινά με σκοπό τα τριήμερα που διεξάγονται τα Γκραν Πρι να γίνουν πιο θελκτικά στα μάτια των θεατών μιας και η Παρασκευή χάνεται με τις δοκιμές που κάνουν οι ομάδες.

Παρά το γεγονός ότι αυτός ο μίνι αγώνας γίνεται στην Φόρμουλα 2 δεν θα έχει τον ίδιο χαρακτήρα αλλά θα γίνει με σκοπό να ορίζει την κατάταξη και μόνο. Πάμε λοιπόν σε ένα μοντέλο που την Παρασκευή θα έχουμε τις πρώτες δοκιμές το πρωί και πιο μετά τις κατατακτήριες, όπως τις ξέρουμε, που θα ορίζουν την σειρά εκκίνησης για το sprint race. Νωρίς το Σάββατο θα γίνουν τα δεύτερα δοκιμαστικά και μέσα στην μέρα θα γίνει και ο μειωμένος σε χρονικό διάστημα αγώνας. Την Κυριακή θα γίνεται ο καθιερωμένος αγώνας όπου οι οδηγοί που τερματίζουν στην δεκάδα θα παίρνουν τους αντίστοιχους πόντους. Οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν αυτό το μοντέλο για τρία Γκραν Πρι. Όλα έχουν συμφωνηθεί και απομένουν μόνο οι ανακοινώσεις για το Σίλβερστοουν ενώ οι αγώνες που επίσης ακούγονται έντονα είναι η Μόντζα και το Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Περιμένουμε να δούμε με μεγάλη ανυπομονησία την εξέλιξη αυτής της ιδέας με πολλούς παλαιότερους αλλά και νυν οδηγούς να έχουν μεγάλη πίστη για το πρότζεκτ.

Share it