Search

Μόνος πρώτος ο Ορφέας που κέρδισε το Θρακιώτικο ντέρμπυ με την Ελπίδα και την έριξε στην επικίνδυνη ζώνη!

Ο Ορφέας Ξάνθης ήταν ο μεγάλος νικητής του Θρακιώτικου ντέρμπυ με την Ελπίδα Σαπών στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ΄Εθνικής, επικρατώντας με 2-1.

Το πρώτο μισάωρο ήταν κατά πολύ ισορροπημένο, με τον Ορφέα να έχει ένα μαγικό πεντάλεπτο στο διάστημα 30′-35′, όταν και βρήκε αμφότερα τα τέρματά του. Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν εξίσου καλό από πλευράς θεάματος, με αργό τέμπο και λιγοστές φάσεις και τους φιλοξενούμενους που προσπάθησαν να πατήσουν γκάζι, να μειώνουν σε 2-1 και να χάνουν μεγάλη ευκαιρία προς το τέλος του ματς.

Το τελικό αποτέλεσμα φέρνει τον Ορφέα μόνο πρώτο στην βαθμολογία και την Ελπίδα να μετρά πλέον την τρίτη συνεχόμενη ήττα της, η οποία την έριξε στην επικίνδυνη ζώνη, με την συνέχεια στα τελευταία πέντε ματς να αναμένεται πολύ δύσκολη.

Οι Σάπες έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς στο 8′ όταν ο Μεμέτ Εμρέ αν και βρέθηκε απέναντι από τον Μανιά επέλεξε να μη σουτάρει, αλλά να δώσει την μπάλα στον επερχόμενο Βάσκο έξω από την περιοχή, το πλασέ του οποίου απομακρύνθηκε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως το πλασέ στη κίνηση του Αλέξη Μελισσόπουλου, από τη σέντρα του Πασχαλάκη δεν βρήκε στόχο., ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Τζαμπάζ Χακή στο 25′.

Στο 33′ ο Ορφέας βγήκε ταχύτατα στη κόντρα, ο Πασχαλάκης έδωσε στον Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού και εκείνο με τη σειρά “έσπασε” τη μπάλα στον Τορομανίδη στο δεύτερο δοκάρι, που με πλασέ έκανε το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα ο Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Τσορτανίδη και ο Αλέξης Μελισσόπουλος το μετέτρεψε σε γκολ για το 2-0.

Στο 60′ ο Μανιάς έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ την κεφαλιά του Βάσκου μέσα από την περιοχή και στο 65′ έπειτα από κόρνερ του φορ της Ελπίδας, ο Χακή έδιωξε αρχικά πάνω στη γραμμή το πλασέ του Καλογρανά, όμως στην επαναφορά, ο Τριαντόπουλος με νέο πλασέ μείωσε στο τελικό 2-1. Τελευταία εξίσου μεγάλη στιγμή του αγώνα στο 84′ όταν από τη σέντρα του Βάσκου και τη προβολή του Μπόζη η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τσιλίκας με βοηθούς τους Καρασαββαΐδη και Ζαχαριά της ΕΠΣ Καβάλας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Μανιάς, Τζαμπάζ Χακή, Καραγκιόζης (68′ Μελισσόπουλος Ν.), Κριεζής, Χασάνογλου Φεϊζή, Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού (90+1′ Γκιουρτζής), Παπαδόπουλος, Μελισσόπουλος Α., Τορομανίδης, Πασχαλάκης (86′ Γκασιμπαγιαζίδης).

Ελπίδα Σαπών (Χαριτόπουλος Β.): Νταφόπουλος, Τζωρτζάκης, Τσορτανίδης, Φούντας, Καλογρανάς, Σιδηρόπουλος, Εμρέ, Τριαντόπουλος, Βάσκος, Τοπάλι (81′ Μπόζης), Ρομπέρ (68′ Πασχάλης).

Σε επόμενη ανάρτηση θα ακολουθήσει πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα

Share it