Search

Έσπασε το αήττητο του Ορφέα ο Απόλλων Παραλιμνίου! Δύο δοκάρια για τους ξανθιώτες που μένουν στην κορυφή

Στο Παραλίμνιο Σερρών έμελλε να σπάσει το αήττητο σερί του Ορφέα Ξάνθης που ηττήθηκε με 1-0 στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής, σε ένα ματς που οι ξανθιώτες είχαν και δύο δοκάρια ενώ τελείωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Σουκρήογλου.

Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό αλλά χωρίς να υπερέχει κάποια ομάδα, με τον Απόλλωνα να προσπαθεί να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ όμως απο τα μισά του πρώτου μέρους ο Ορφέας ήταν ανώτερος είχε δοκάρι με την βολίδα του Λάζαρου Μαυρόπουλου να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γιαννακίδη ενώ είχε και καλή στιγμή με το σουτ του Πασχαλάκη να σταματά πάνω σε αμυνόμενο.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο πιεστικά και απείλησαν με τον Λαδόπουλο ενώ λίγο αργότερα απείλησαν ξανά με σουτ του Γκούμα. Στο 62′  είχαμε την ατυχία για την ομάδα του Ορφέα καθώς σε μια προσπάθεια να κάνει έξοδο ο Δημήτρης Γιουργούσης τραυματίστηκε και παρότι προσπάθησε να συνεχίσει το ματς τελικά στο 75′  έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να κυνηγάει από αρχή το γκολ. Κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και το μόνο που του έλειπε ήταν το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Στο 57΄ παράλληλη μπαλιά του Γούλα, η μπάλα έφτασε τον Λαδόπουλο, ο οποίος με ανάποδη κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γιουρούση. Στο 72′ ο πολύπειρος Γαϊδαρτζής βρήκε ωραία τον Καρυοφύλλη στην περιοχή του Ορφέα και αυτός με αριστερό πλασέ νίκησε τον κίπερ της ξανθιώτικης ομάδας για το 1-0.

Στο 75′ το έργο της ξανθιώτικης ομάδας έγινε ακόμα πιο δύσκολο καθώς σε μια φάση στο κέντρο του γηπέδου ο Γαϊδαρτζής έκανε φάουλ στον Σουκρήογλου και πήρε κίτρινη όμως προς έκπληξη όλων στην ομάδα της Ξάνθης ο Δραμινός ρέφερι έβγαλε κάρτα και στον μέσο του Ορφέα που ήταν η δεύτερη. Παρότι με παίκτη λιγότερο ο Ορφέας κυνήγησε την ισοφάριση και στο 83′ έφτασε πολύ κοντά όμως το σουτ του Λάζαρου Παπαδόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα της Ξάνθης έβαλε τους αντιπάλους στην περιοχή τους χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Παρά την ήττα ο Ορφέας διατηρήθηκε στην κορυφή και πλέον στρέφει την προσοχή του στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ελπίδα Σαπών την Τετάρτη. Ενώ ο ανεβασμένος Απόλλωνας θα ταξιδέψει στο Σοχό για το παιχνίδι με τον Εθνικό. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Ραβικάλη και Παστιάδη της ΕΠΣ Δράμας

Απόλλων Παραλιμνίου (Ν.Καραμπετάκης): Γιαννακίδης, Παπαδόπουλος, Αναστασιάδης (71΄Τσομαχασβίλι), Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Νικολαΐδης, Γούλας (86΄ Χατζάκος) , Λιάρας(86΄Κούτλας), Καρυοφύλλης, Λαδόπουλος(71΄Γαίδαρτζής), Τζαμπέγια (71΄ Σοφιανός).

Ορφέας Ξάνθης (Μπ. Χατζημεστής): Γιουργούσης (75΄Μανιάς), Τζαμπάζ Χακή (79΄ Παπαδόπουλος), Κατρανίτσας, Κριεζής, Φεϊζη, Μαυρόπουλος, Τανζού, Σουκρή, Πασχαλάκης, Τορομανίδης, Βουλγαρίδης (46΄ Γκουρτζής – 75΄ Μελισσόπουλος Ν.).

Share it