Search

Είδε απόπειρα…σπίλωσης του Ιωνικού στην επιστολή του Μανώλη Τσέπελη ο Δήμαρχος Νίκαιας που απάντησε με αστοχίες!

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός, αν και δεν θα έπρεπε με όσα έχουμε δει στο μαγικό χώρο του Ελληνικού ποδόσφαιρου, πως ο Δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ένιωσε την “ανάγκη” να προχωρήσει σε δήλωση απάντηση στην επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη για αυστηρή τήρηση των μέτρων στο μεγάλο ματς της Κυριακής.

Έτσι με ανάρτηση στην σελίδα του Δήμου ανέβηκε μια προσπάθεια του Δημάρχου να κάνει το άσπρο-μαύρο “ανακαλύπτοντας” μάλιστα μέχρι και ευχαριστήριο της Ξάνθης για την φιλοξενία που έτυχε η ομάδα της Θράκης στη Νίκαια, που φυσικά όχι μόνο δεν συνέβη ποτέ αλλά οι ιθύνοντες της Θρακιώτικης ομάδας κατήγγειλαν τραμπουκισμούς και χυδαίες ύβρεις ενώ είχε ακολουθήσει και “πόλεμος” ανακοινώσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Παράλληλα μάλλον ο κ. Ιωακειμίδης έλειπε απο την χώρα γιατί καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος η ομάδα του Δήμου του έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα, και μάλιστα όχι μόνο απο αντιπάλους αλλά και ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας για την “περιοδεία μπράβων” σε όλα τα γήπεδα της χώρας και τα επεισόδια που έχουν κάνει με πιο πρόσφατο τα όσα έγιναν στα Χανιά. Γιατί φαντάζομαι αν τα γνώριζε, που αμφιβάλλω φυσικά ότι δεν τα ξέρει, θα έπρεπε να λείπουν απο την ανακοίνωση…του λέξεις όπως “διαστρέβλωση” και “δημιουργία εντυπώσεων που αδικούν την αλήθεια”

Αναλυτικά η δήλωση/απάντηση του Γιώργου Ιωακειμίδη, Δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη στην επιστολή του Δημάρχου Ξάνθης για τον αγώνα Ιωνικού Ξάνθης αναφέρει:
«Χθες, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης με επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, ζήτησε τη συνδρομή τους προκειμένου «να διασφαλιστούν συνθήκες ασφαλούς μετάβασης και παραμονής των ποδοσφαιριστών της Ξάνθης στο γήπεδο της Νίκαιας», στον αγώνα της Κυριακής, 9 Μαΐου με τον γηπεδούχο Ιωνικό.
Επειδή από το περιεχόμενο της επιστολής του συναδέλφου μου, προκύπτουν εντυπώσεις που αδικούν την αλήθεια, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και πλήττουν εμμέσως πλην σαφώς τα αθλητικά ιδεώδη και το υγιές ε”υ αγωνίζεσθαι των ποδοσφαιριστών του Ιωνικού, οφείλω να του πω ότι η επιχειρούμενη απόπειρα σπίλωσης του ιστορικού συλλόγου της πόλης μου, είναι άστοχη, προσβλητική και δεδομένου ότι εκδηλώθηκε παραμονές ενός κρίσιμου βαθμολογικά αγώνα, αχρείαστη και επικίνδυνη.
Για του λόγου το αληθές, παραπέμπω τον κ. Δήμαρχο της Ξάνθης στο γεγονός, ότι οι ομάδες που διεκδίκησαν την άνοδο τους στην μεγάλη κατηγορία, όπως, ο Λεβαδειακός, τα Χανιά, η Παναχαϊκή και πρωτίστως η ομάδα της δικής του πόλης, η Ξάνθη, αποχωρώντας από το γήπεδο του Ιωνικού, ευχαρίστησαν δημόσια αθλητές και παράγοντες για την καλή φιλοξενία που έτυχαν, εξαίροντας το ήθος αλλά και τον σεβασμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν κατά το χρόνο παραμονής τους στο γήπεδο της Νίκαιας.
Εύχομαι την Κυριακή να γίνει στο γήπεδο του Ιωνικού ένας καλός αγώνας και να κερδίσει ο καλύτερος στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι.

Φυσικά, ως Δήμαρχος της πόλης επιθυμώ τη νίκη του Ιωνικού και την άνοδό του στην Superleague, πάνω απ΄όλα, όμως, θέλω ο αγώνας να αρχίσει και να τελειώσει με τρόπο που να δικαιώνει την διαδρομή των δύο ιστορικών συλλόγων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.»

Share it