Search

Πανέτοιμη για την πρεμιέρα των προκριματικών κόντρα στην Γεωργία η Ελλάδα

Την παρθενική της προπόνηση επί Γεωργιανού εδάφους, πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης στο κλειστό «New Volleyball Tbilisi Arena» η Εθνική μας ομάδα ανδρών, ενόψει της αυριανής ιστορικής πρεμιέρας του α’ προκριματικού γύρου του F’ ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2021, στην Τιφλίδα με την Γεωργία (17.30, .EuroVolley.TV της CEV). Πριν την προπόνηση όλα τα μελη της ελληνικής αποστολής υποβλήθηκαν σε τεστ covid-19 , από συνεργείο των διοργανωτών που ήρθε στο ξενοδοχείο της Εθνικής.

Στην πρώτη τους επίσκεψη στο γήπεδο των αγώνων, οι διεθνείς μας για μια ακόμη φορά έδειξαν μεγάλη διάθεση και όρεξη κατά της διάρκειας της προπόνησης που πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού μας τεχνικού, Δημήτρη Ανδρεόπουλου.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρεόπουλος, ενόψει της αυριανής πρώτης αναμέτρησης στην ιστορία της Εθνικής, με τη Γεωργία, είτε σε φιλικό, είτε σε επίσημα αγώνα, φάνηκε ικανοποιημένος , από την ολοκλήρωση της προετοιμασίας της ελληνικής ομάδας και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι συμμερίζεται τον ενθουσιασμό των παικτών του στο ξεκίνημα αυτής της νέας σημαντικής προσπάθεια διάκρισης του ελληνικού βόλεϊ.

«Ο ενθουσιασμός, η αισιοδοξία που πηγάζει από τη δυναμική της ομάδας που αισθάνονται οι αθλητές είναι χαρακτηριστικά της Εθνικής μας. Παρόλα αυτά, η ομάδα πρέπει να παραμείνει συγκεντρωμένη υπομονετική και να προσπαθήσει να πετύχει αυτή τη σημαντική πρόκριση. Η προετοιμασία αν και ήταν μόλις δυόμισι εβδομάδων, με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Κύλισε ίσως και πιο καλά από όσο περιμέναμε. Πέρα από τη διάθεση των παιδιών, που ήταν σε υψηλό επίπεδο οι συνθήκες της προετοιμασίας ήταν πάρα πολύ καλές.

«Γεωργία, ο “αδύναμος κρίκος” του ομίλου»

Αναφερόμενος στον «καθρέπτη» του F’ προκριματικού ομίλου, αρχής γενομένης από την πρώτη αναμέτρηση με τη «οικοδέσποινα» του τουρνουά του α’ γύρου, Γεωργία, ο κ. Ανδρεόπουλος τόνισε: «Για τη Γεωργία, ως ομάδα, ξέρουμε ελάχιστά πράγματα, αφού δεν την αντιμετωπίσαμε ποτέ ως αντίπαλο μέχρι σήμερα. Διαθέτει μία νεανική ομάδα, δεν πιστεύω ότι θα μας προβληματίσει και θεωρούμε πως είναι ο αδύναμος κρίκος του ομίλου. Το Αζερμπαϊτζάν το γνωρίζουμε καλύτερα, αφού στο προηγούμενο ευρωπαϊκό ήταν και πάλι αντίπαλός μας στους ομίλους και το κερδίσαμε δύο φορές. Είναι ένα επικίνδυνο σύνολο, αλλά θεωρώ πως η ελληνική ομάδα είναι αρκετά καλύτερη. Τέλος το Μαυροβούνιο είναι ο μεγάλος και δύσκολος αντίπαλος, με τον οποίο θα παιχθεί μέχρι τέλους η πρόκρισή μας».

Παρόλα αυτά ο κ. Ανδρεόπουλος δεν κρύβει την αισιοδοξία του, αφού βλέπει ότι η ελληνική ομάδα διαθέτει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που μπορεί να την οδηγήσουν ψηλά. « Κάποια χαρακτηριστικά που δείχνει η ομάδα μας, όπως το πάθος, τη δίψα για διάκριση και τη διάθεση των αθλητών για προσφορά, τα θεωρώ κυρίαρχα και μετά μπορούμε να βάλουμε τα τεχνικά και τακτικά στοιχεία, όπως και έχουμε κάνει. Αν όμως δεν υπάρχουν τα πρωταρχικά στοιχεία που αναφέραμε, δε νομίζω πως μπορείς να δημιουργήσεις τίποτα. Αυτή τη στιγμή είμαστε χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι γιατί βλέπουμε ότι διαθέτει όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά για να κάνει βήματα μπροστά και να φτάσει ψηλά» υποστήριξε ο κ. Ανδρεόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Ηλία Παπαιωάννου που βρίσκεται στην Τυφλίδα με την «γαλανόλευκη» ΕΔΩ.

Share it