Search

Δύο εταιρίες ανακοίνωσαν ότι θα εμβολιάσουν τους αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Την απόφαση να αναλάβουν από κοινού τον δωρεάν εμβολιασμό όλων των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου) ανακοίνωσαν σήμερα (6/5) τα εργαστήρια της Pfizer και της BioNTech.

Οι δύο εταιρίες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για τη δωρεά δόσεων του εμβολίου covid-19 σε όλους τους αθλητές που θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας τον προσεχή Ιούλιο, με τις πρώτες δόσεις να αναμένεται να παραδοθούν στις χώρες περί τα τέλη Μαΐου, όπως αναφέρει το sports3.gr.

«Αυτή η δωρεά του εμβολίου είναι ένα άλλο εργαλείο στην εργαλειοθήκη μας για τα μέτρα που θα βοηθήσουν ώστε οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 να είναι ασφαλείς για όλους τους συμμετέχοντες και να δείξουν αλληλεγγύη στους ευγενικούς Ιάπωνες οικοδεσπότες μας», τόνισε μετά τη συμφωνία ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της ολυμπιακής επιτροπής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Pfizer Inc. (NYSE: PFE) και η BioNTech SE (Nasdaq: BNTX) ανακοινώνουν σήμερα την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για τη δωρεά δόσεων του εμβολίου COVID-19 των εταιρειών για τον εμβολιασμό. αθλητές και οι αντιπροσωπείες τους, που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου 2021».

Share it