Search

Με σκόρερ τον Παπουλή πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κύπρου μετά απο 11 χρόνια η Ομόνοια!

Η Ομόνοια επέστρεψε στον… θρόνο του κυπριακού ποδοσφαίρου μετά από έντεκα χρόνια και τη σεζόν 2009/10, κατακτώντας και μαθηματικά πλέον τον τίτλο του πρωταθλητή μία αγωνιστική πριν το πέσιμο της αυλαίας των πλέι οφ.

Αυτό που άφησαν στη μέση πέρσι λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος ελέω κορονοϊού, ολοκλήρωσαν το βράδυ της Τρίτης οι «πράσινοι», επικρατώντας 1-0 στην έδρα της ΑΕΚ Λάρνακας με «χρυσό» σκόρερ τον πρώην παίκτη του Πανθρακικού, Φώτη Παπουλή στο 49′, και σε συνδυασμό με την γκέλα του Απόλλωνα Λεμεσού την ίδια ώρα, έφτασαν τις 21 κατακτήσεις του πρωταθλήματος στην ιστορία τους.

Κοντράστ συναισθημάτων στο «στρατόπεδο» του Απόλλωνα Λεμεσού, αφού η ομάδα του Γιάννη Πετράκη αποδείχθηκε ιδανική… αυτόχειρας στο εντός έδρας με τον Ολυμπιακό Λευκωσίας (2-2). Παρά το γεγονός πως προηγήθηκε με τον Πίττα στο 46′, εντούτοις δέχθηκε την ανατροπή μέσα σε ένα τέταρτο (51′, 69′). Παρά τις όποιες προσπάθειες μέχρι το τέλος, το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό σκορ με τον Γκεριέ στο 89′. Αποτέλεσμα το οποίο την άφησε στο -5 από την κορυφή, με το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Ομόνοια να αποκτάει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Αυτός είναι το πρώτο πρωτάθλημα του 36χρονου Φώτη Παπουλή, που την σεζόν 2010-2011 είχε μια εξαιρετική σεζόν στον Πανθρακικό με 28 συμμετοχές και 5 γκολ, που θυμίζουμε πως με την φανέλα του Απόλλωνα Λεμεσού που αγωνίστηκε για 8 χρόνια κατέκτησε 3 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ.

Share it