Search

Καινοτομεί με την πρωτοποριακή νοητική πλατφόρμα “SPORTS IQ” στην Ακαδημία του ο ΑΟΞ!

Σε μια άκρως πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα ενέργεια προχωρά η ΠΑΕ Ξάνθη, που παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω υγειονομικής κατάστασης που έχουν “ακινητοποιήσει” τον αθλητισμό και πολύ περισσότερο τις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, εισάγει τη νοητική πλατφόρμα προπόνησης Sports IQ.

Μάλιστα ήδη ο Επιστημονικός συνεργάτης της ΠΑΕ Ξάνθη, Γιώργος Κακαβάς προχώρησε στην πιλοτική έναρξη του προγράμματος, δίνοντας μια πρώτη ενημέρωση στον Τεχνικό Διευθυντή της Ακαδημίας, Ρένο Δημητριάδη αλλά και όλα τα μέλη των τεχνικών τιμ των τμημάτων υποδομής του ΑΟΞ μέσω Zoom.

Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι απο την εμπειρία, στην οποία άλλωστε η ΠΑΕ Ξάνθη είναι η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη τεχνολογία, ανυπομονώντας για την συνέχεια και την περαιτέρω δράση του SPORTS IQ. Αξίζει να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρησιμοποιείται απο συλλόγους της Premier League και άλλων μεγάλων πρωταθλημάτων της Ευρώπης

Τι είναι το SPORTS IQ 

Μετά από πολλά χρόνια ανάπτυξης η νοητική πλατφόρμα προπόνησης Sports IQ είναι γεγονός, μετά τη συνεργασία της MGC Sports και της Fysiotek lab.

Η βασική εκπαίδευση περιλαμβάνει τη χρήση των προσαρμοσμένων τρισδιάστατων γυαλιών, και την εκτέλεση 6 λεπτών συνεδριών 3D Multiple Object Tracking. Ουσιαστικά, ζητείται επανειλημμένα να στοχεύσετε, να παρακολουθείτε και να αναγνωρίζετε επισημασμένες μπάλες που κινούνται δυναμικά σε ένα εικονικό περιβάλλον 3D.

Ο αριθμός των μπαλών και η ταχύτητα της άσκησης προσαρμόζονται ανάλογα με το επίπεδο δεξιότητάς σας και την πρόοδό σας, με τους κατοχυρωμένους με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας επιστημονικούς αλγόριθμους του SPORTS IQ να σας κρατούν πάντα στη ζεστή ζώνη της βέλτιστης μάθησης.

Με μόλις 20 λεπτά την εβδομάδα από τις προπονήσεις της λήψης απόφασης κάτω από πίεση  του SPORTS IQ, η έρευνα δείχνει ότι μπορείτε να περιμένετε συνεχή βελτίωση στις γνωστικές σας δεξιότητες υψηλού επιπέδου όπως εκτελεστικές λειτουργίες, προσοχή και ταχύτητα επεξεργασίας. Αυτά βελτιώνουν την ψυχική σας εστίαση, τη συγκέντρωση και τις ικανότητες λήψης αποφάσεων.

Από παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και ενεργούς ενήλικες, έως αθλητές παγκόσμιας κλάσης και πιλότους μαχητικών αεροπλάνων, αυτή η εκπαίδευση μεταφέρεται σε πραγματικές επιδόσεις που μπορούν να ωφελήσουν σχεδόν τη ζωή όλων.

Το SPORTS IQ είναι το πιο ευρέως επιστημονικά επικυρωμένο πρόγραμμα γνωστικής εκπαίδευσης, με πάνω από 40 μελέτες από πανεπιστήμια και 20 χρόνια έρευνας. Ενώ χρησιμοποιείται ευρέως από ελίτ επαγγελματίες αθλητές και ομάδες, αγώνες αγώνων F1, και στρατιωτικούς πιλότους και τη NASA, τα οφέλη της επεκτείνονται πολύ ευρύτερα από αυτό το πεδίο εφαρμογής σε όλους τους τύπους χρηστών.

Επομένως, εάν θέλετε να αποκτήσετε νοητικό πλεονέκτημα και να πάρετε την απόδοσή σας στο επόμενο επίπεδο, το SPORTS IQ είναι ο πιο επικυρωμένος και τεκμηριωμένος τρόπος για να το κάνετε.

‍Ορισμένες από τις άλλες ομάδες χρηστών περιλαμβάνουν:

  • Ηλικιωμένοι για βελτίωση της καθημερινής ποιότητας ζωής και ευεξίας
  • Άτομα που επιδιώκουν να επιστρέψουν στο μέγιστη απόδοση μετά από σωματικό γνωστικό τραυματισμό
  • Χρηματοοικονομικοί αναλυτές για να επιταχύνουν τη λήψη αποφάσεων και να πραγματοποιήσουν εκτιμήσεις κινδύνου
  • Οι μαθητές να ενισχύσουν το μαθησιακό δυναμικό στο σπίτι και στο σχολείο.

Αυτό παραδίδεται μέσω της ολοκαίνουργιας πλατφόρμας CTS90 (Cognitive Training 90-Minutes), εξειδικευμένη για προσωπική χρήση. Με τη βελτιωμένη προσβασιμότητα της εκπαίδευσης σε απομακρυσμένες και επιτόπιες πλατφόρμες κατάρτισης, καθώς και μια σειρά από τις

Οι αθλητές μπορούν τώρα να ακονίσουν τις δεξιότητές τους σύμφωνα με το δικό τους πρόγραμμα, σε αντίθεση με το να πηγαίνουν σε έναν εκπαιδευμένο προπονητή ή αδειοδοτημένο εκπαιδευτή (neurotrainer) για συνεδρίες. Είναι επίσης μια εξαιρετική λύση για όσους θέλουν να ξεπεράσουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις των αποκλεισμών του COVID-19.

Μετά την ολοκλήρωση της βασικής πιστοποίησης, το σύστημα SPORTS IQ Advanced Certification περιλαμβάνει πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα δημιουργίας προσαρμοσμένων προγραμμάτων, το οποίο επιτρέπει στους κλινικούς ιατρούς, τους προπονητές και τους εκπαιδευτές να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα πρωτόκολλα που μπορούν να εφαρμοστούν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των χρηστών τους, είτε πρόκειται για αθλητικές, μαθησιακές δυσκολίες ή περισσότερο.

Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη δυνατότητα σχεδιασμού και εκτέλεσης προσαρμοσμένων τύπων συνεδρίας και να συνδυάζεται με διπλές εργασίες(dual tasking) πχ νοητική προπόνηση και ποδόσφαιρο η μπάσκετ η τένις και οποιοδήποτε άλλο άθλημα.

Share it