Search

Παρέμεινε αήττητη κόντρα στη Ρεάλ και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης η Τσέλσι!

Βραχύ προβάδισμα πρόκρισης για τον Τελικό του φετινού UEFA Champions League απέκτησε η Τσέλσι, με το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε στην Ισπανία, μετά το 1-1 με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον πρώτο Ημιτελικό.

Το ματς ήταν αρκετά μοιρασμένο, με τους μπλε να ξεκινούν πολύ καλύτερα στο ματς. Από τα μισά του πρώτου μέρους η Ρεάλ ανέβασε ρυθμούς, ισορρόπησε την κατοχή και έφερε το ματς στα ίσα σε όλους τους τομείς. Ωστόσο ήταν αρκετά ευάλωτη αμυντικά, με τους Λονδρέζους να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις και να απειλούν περισσότερες φορές την εστία του Κουρτουά. Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε στη Μαδρίτη επιβάρυνε τον αγωνιστικό χώρο και δεν συντέλεσε στην παρακολούθηση θεάματος, με το δεύτερο μέρος να είναι επίσης αρκετά μοιρασμένο, αλλά και φτωχό από άποψης ευκαιριών, με το 1-1 να παραμένει μέχρι τέλους.

Η Τσέλσι απείλησε για πρώτη φορά στο 10′ με το πλασέ του Βέρνερ από το ύχος της μικρής περιοχής να σταματά στον Κουρτουά. Ωστόσο στο 14′ οι μπλε πήραν το προβάδισμα. Ο Ρούντιγκερ έκανε την μεγάλη μπαλιά, ο Πούλισικ έφυγε στην πλάτη της άμυνας και μετά από ωραία ατομική προσπάθεια έκανε το 0-1. Η Ρεάλ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 23′ με το σουτ του Μπενζεμά που σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Ο ίδιος όμως, στο 29′ με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από φάση διαρκείας διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων στη διοργάνωση, ενώ μετά το 1-1 η Τσέλσι παρέμεινε για άλλο ένα ματς αήττητη κόντρα στη βασίλισσα. Επίσης ο Πούλισικ με το γκολ που πέτυχε έγινε ο πρώτος Αμερικανός σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ ο Μπενζεμά ανέβασε στην 4η θέση των σκόρερ από καταβολής UEFA Champions League.

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (77′ Οντριοθόλα), Μιλιτάο, Βαράν, Νάτσο, Μαρσέλο (77′ Ασένσιο), Μόντριτς, Κρος, Κασεμίρο, Βινίσιους (67′ Αζάρ), Μπενζεμά (90′ Ροντρίγκο)

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα (67′ Τζέιμς), Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Μάουντ, Πούλισικ (67′ Ζίγιες), Βέρνερ (67′ Χάβερτς)

Photo Credits: © 2021 Bernat Armangue/Associated Press

Share it