Search

Η πρωτιά του Κώστα Θυμιάνη και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία απο την κανονική διάρκεια της Super League 2

Ένα άκρως ενδιαφέρον θέμα με την κανονική διάρκεια της Super League 2 στο μικροσκόπιο, με διάφορα στατιστικά στοιχεία ανάρτησε η διοργανώτρια αρχή στην σελίδα της

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται η και η… πρωτιά του Κώστα Θυμιάνη, με τον μέσο της Ξάνθης να είναι ο νεαρότερος παίκτης που σκόραρε και πιο συγκεκριμένα σε ηλικία 19 ετών 10 μηνών και 29 ημερών στο ματς της Λιβαδειάς οπού με το γκολ του ο ΑΟΞ έφυγε με σημαντικό βαθμό.

Πιο αναλυτικά:

Συνολικά 319 ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησαν οι 12 ομάδες της Super League 2 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Από αυτούς οι 15 αγωνίστηκαν και στους 22 αγώνες, αλλά μόνο οι τρεις από αυτούς δεν έχασαν λεπτό.

Ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη Δημήτρης Κατσιμήτρος. Ο 24χρονος γιός του βετεράνου τερματοφύλακα Κώστα Κατσιμήτρου, είναι τέσσερα χρόνια στην ομάδα της Κρήτης.

Ο τερματοφύλακας της ΠΑΕ Χανιά, Φώτης Κουτζαβασίλης. Ο 32χρονος Σερραίος με εμπειρία και στη Super League, καθοδήγησε μια από τις καλύτερες άμυνες της κατηγορίας.

Και ο μοναδικός παίκτης γηπέδου, ο Παντελής Ριζογιάννης των Τρικάλων. Ο 33χρονος Καρδιτσιώτης αμυντικός μέσος πέτυχε και τρία γκολ, ενώ έχασε δύο πέναλτι.

Η ιδανική αλλαγή

Η “χρυσή εφεδρεία” του πρωταθλήματος ήταν ο επιθετικός του Ιωνικού Γιώργος Μάναλης. Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή σε 17 αγώνες, περισσότερους από κάθε άλλον, και πέτυχε τέσσερα γκολ, όλα σαν αλλαγή, τρία από αυτά νικητήρια, ενώ ένα ακόμα στα Τρίκαλα ισοφάρισε σε 2-2 πριν γίνει το 2-3. Μάλιστα και οι 17 τελευταίες συμμετοχές του ήταν αλλαγή, όλες μετά το 60′.

Από 15 φορές ο καθένας τους σηκώθηκαν από τον πάγκο ο Αντώνης Μπουρσέλης (Εργοτέλης), Γιώργος Μανωλάκης (Διαγόρας) και Δημήτρης Φυτόπουλος (Δόξα Δράμας).

Ο Θανάσης Κωστανάσιος έπαιξε σε 20 αγώνες, αλλά σε κανέναν δεν ήταν μέσα στο γήπεδο από την αρχή ως το τέλος κάποιου από αυτούς. Σε 15 αγώνες ήταν βασικός και βγήκε και σε άλλους πέντε μπήκε.

Μικροί – μεγάλοι

Ο έμπειρος Βαγγέλης Μόρας ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία που έπαιξε, αλλά και που σκόραρε στο πρωτάθλημα. Ο γιός του βετεράνου Δραμινού σέντερ φορ Κώστα Κυριακίδη, Δημήτρης, ήταν ο μοναδικός… ανήλικος που αγωνίστηκε, χωρίς να έχει κλείσει δηλαδή τα 18 χρόνια του. Και ο διεθνής με τις Ελπίδες Κώστας Θυμιάνης ήταν ο μοναδικός που σκόραρε χωρίς να έχει κλείσει τα 20 χρόνια του. Αναλυτικά οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία.

Οι μεγαλύτεροι που έπαιξαν

1. Μόρας Βαγγέλης (Απόλλων Λάρισας) 39 ετών, 7 μηνών και 23 ημερών

2. Χρήστος Αθανασόπουλος (ΟΦ Ιεράπετρας) 39 ετών, 2 μηνών και 1 ημέρας

3. Ζούνιο Χουάντερσον (ΑΕ Καραϊσκάκης) 37 ετών, 8 μηνών και 4 ημερών

Οι μικρότεροι σε ηλικία που έπαιξαν

1. Δημήτρης Κυριακίδης (Δόξα Δράμας) 17 ετών, 11 μηνών και 7 ημερών

2. Ευθύμιος Ζησόπουλος (Τρίκαλα) 18 ετών, 6 μηνών και 19 ημερών

3. Χρήστος Μπελεβώνης (ΑΕ Καραϊσκάκης) 18 ετών, 6 μηνών και 22 ημερών

Οι μεγαλύτεροι που σκόραραν

1. Μόρας Βαγγέλης (Απόλλων Λάρισας) 39 ετών, 6 μηνών και 22 ημερών

2. Ντιέγκο Ρόλε (Ιωνικός) 36 ετών, 2 μηνών και 7 ημερών

3. Κώστας Χατζής (Απόλλων Λάρισας) 36 ετών και 19 ημερών

Οι μικρότεροι που σκόραραν

1. Κώστας Θυμιάνης (Ξάνθη) 19 ετών, 10 μηνών και 29 ημερών

2. Θεμιστοκλής Πατρινός (Εργοτέλης) 20 ετών και 13 ημερών

3. Νεμάνια Νίκολιτς (ΠΑΕ Χανιά) 20 ετών, 1 μήνα και 14 ημερών

Share it