Search

Δεν μεταφέρονται τελικά οι κάρτες στα Play Off! Διόρθωσε την αβλεψία της SL2 η Επιτροπή Εκτάκτων θεμάτων της ΕΠΟ,

Έστω και την ύστατη ώρα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ που συνεδρίασε την Μεγάλη Δευτέρα(26/4) εισηγήθηκε να διορθώσει την παράλειψη στην προκήρυξη της ενόψει της έναρξης των Play Off, και η διοργανώτρια έσπευσε με συμβούλιο…δια περιφοράς να πράξει το αυτονόητο.

Θυμίζουμε πως όπως σας είχαμε αναφέρει και στο σχετικό θέμα(δείτε ΕΔΩ) η Super League 2 σε αντίθεση με την μεγάλη κατηγορία δεν είχε προβλέψει το «σβήσιμο» καρτών στα play off  και play out και με έγγραφό της στα μέλη της τα κάλεσε να εγκρίνουν την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του Π.Κ. και του άρθρου 7 παρ.8. Που αναφέρει χαρακτηριστικά: “Στα play-off και play-out του πρωταθλήματος της Super League 1 δεν μεταφέρονται οι κίτρινες κάρτες των ποδοσφαιριστών που έχουν ληφθεί κατά την διάρκεια της κανονικής αγωνιστικής περιόδου, αλλά μεταφέρονται και εκτίονται οι ποινές που έχουν επιβληθεί από συμπλήρωση κίτρινων καρτών. To αυτό μπορεί να ισχύσει σε κάθε αγώνα κατάταξης στο τέλος των πρωταθλημάτων, εφόσον προβλέπεται στην οικεία προκήρυξη”

Έτσι έστω και λίγες ώρες πριν την σέντρα των αγώνων έγινε το αυτονόητο και έτσι οι μόνες κάρτες, που ισχύουν αφορούν τις περιπτώσεις είναι αποβολών είτε συμπλήρωσης καρτών, που οδηγούν σε αποκλεισμό. Κοινώς, αν κάποιος ποδοσφαιριστής είχε δύο, έξι ή εννέα κίτρινες μπαίνει στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ με μηδέν. Αυτό ήταν το σωστό και νόμιμο και αυτό έγινε πράξη με την Ομοσπονδία να το πράττει πριν την έναρξη της επιπλέον διαδικασίας, που θα κρίνει τόσο τις θέσεις ανόδου όσο και υποβιβασμού στο πρωτάθλημα της Super League 2.

 

Share it