Τη Μ. Δευτέρα η κρίσιμη σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για τις Ακαδημίες και άλλες 8 κατηγορίες σε μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ & ποδόσφαιρο!

Παράταση στην αγωνία για τις ακαδημίες του ποδοσφαίρου και των υπόλοιπων αθλημάτων καθώς το αίτημα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και της Super League για έναρξη των Ακαδημιών δεν συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων την Παρασκευή 23/4 «λόγω χρόνου» και θα τεθεί επί τάπητος στην επόμενη συνεδρίαση, τη Μεγάλη Δευτέρα 26/4.

Εκκρεμεί επίσης, αίτημα για τις ιπποδρομίες αλλά και για τα γυμναστήρια αλλά και τις μικρές κατηγορίες σε γυναικείο ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ.

Η ενημέρωση της ΓΓΑ αναφέρει τα εξής:

«Σε συνέχεια της σημερινής συνεδρίασης της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Eκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», τα αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για επανέναρξη αθλητικών δραστηριοτήτων -μεταξύ θεμάτων και άλλων Υπουργείων, που λόγω χρόνου δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί η εξέτασή τους- θα συζητηθούν τελικά τη Μεγάλη Δευτέρα.

Επισημαίνεται ότι μεταξύ των αιτημάτων είναι:

• Έγκριση χρήσης των self test και στον αθλητισμό.
• Έναρξη προπονήσεων των αθλητών αναπτυξιακών κατηγοριών και των Ακαδημιών, με την ίδια μεθοδολογία και ρυθμίσεις με τις οποίες ηλικιακά επιστρέφουν και συμμετέχουν στις σχολικές τους διαδικασίες.
• Έναρξη προπονήσεων για:
– Ποδόσφαιρο, στις ηλικιακές κατηγορίες Κ19 και Κ17 των ομάδων της Super League
– Ποδόσφαιρο, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική γυναικών
– Μπάσκετ, στις κατηγορίες Β’ και Γ’ εθνική ανδρών
– Βόλεϊ, στην κατηγορία Α2 (Pre League) ανδρών και γυναικών
– Χάντμπολ στις κατηγορίες Α2 και Β’ εθνική ανδρών και Α2 εθνική γυναικών.
• Άδεια διεξαγωγής ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο.
• Κατάρτιση οδικού χάρτη ανοίγματος Γυμναστηρίων.

Share it