Στην Πάτρα το Πανελλήνιο Ανδρών-Γυναικών & Κ23: Γιατί απορρίφθηκε η Αλεξανδρούπολη;

Στην Πάτρα θα διεξαχθεί και φέτος το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών και Κ23 (5-6 Ιουνίου), καθώς απορρίφθηκε η πρόταση του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει το sportsfeed.gr, στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ συζητήθηκε η πρόταση που έγινε από το δήμο Αλεξανδρούπολης αλλά απορρίφθηκε από τα μέλη της ΑΚΑΣ με το αιτιολογικό ότι τα έξοδα για τα σωματεία από τα νησιά θα είναι μεγαλύτερα από το να ταξιδέψουν στην Πάτρα…

Βέβαια, μεγάλος αριθμός σωματείων προέρχεται από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα και την τελευταία πενταετία το πανελλήνιο γίνεται στην Πάτρα αναγκάζοντας μεγάλο αριθμό σωματείων να κάνουν μεγάλα έξοδα για να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Αλεξόπουλος, σύμφωνα και πάλι με τα όσα αναφέρει το sportsfeed.gr, σημείωσε ότι πρώτα πρέπει να γίνει μια έρευνα και μια μελέτη για το κόστος των μετακινήσεων των σωματείων τόσο προς την Πάτρα όσο και προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ τόνισε ότι δεν ρωτήθηκε ο δήμος Αλεξανδρούπολης και η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης αν θα συνδράμει οικονομικά για την μετακίνηση των σωματείων. Ο Αλεξόπουλος τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν στοιχεία πριν παρθεί η απόφαση, την ίδια στιγμή που ο Γιώργος Γιατρουδάκης επέμενε ότι τα έξοδα είναι περισσότερα για να ταξιδέψει κάποιος στην πρωτεύουσα του Έβρου. Όσον αφορά στα υπόλοιπα πανελλήνια, αυτά των ηλικιακών κατηγοριών, όπως ανέφερε η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ, είναι σε συζητήσεις με δήμους.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:

«Στην πόλη της Πάτρας θα φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών και Ανδρών – Γυναικών Κ23 στις 5-6 Ιουνίου.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία στη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης, λαμβάνοντας υπόψιν την καταλληλόλητα του σταδίου, την εμπειρία του προσωπικού, καθώς και την παρακαταθήκη των επιτυχημένων διοργανώσεων τα προηγούμενα πέντε διαδοχικά έτη.

Στην ίδια πόλη θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων για τις κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών Κ23 και Κ18 στις 7 και 8 Ιουνίου, καθώς και το Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Ανδρών-Γυναικών Κ23 στις 7 του ίδιου μήνα.

Σε ο,τι αφορά στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι νέες ημερομηνίες, όπως επικυρώθηκαν στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι οι εξής:
8-9 Μαΐου Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Α/Γ και Σύνθετα Κ16 (19 όμιλοι)
15 ή 16 Μαΐου Διασυλλογικοί Αγώνες Κ16 (20 όμιλοι)
29 ή 30 Μαΐου Διασυλλογικοί Αγώνες κ18 (20 όμιλοι)

Ο πρώτος αγώνας του Διασυλλογικού Κ14 θα γίνει στις 22 Μαΐου και ο δεύτερος στις 9 Οκτωβρίου».

Share it