Search

Έγραψε ιστορία στο ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ ο Τόλης Ρούμογλου!

Θα κάνει πολύ καιρό να ξεχάσει την 18η Απριλίου ο Αποστόλης Ρούμογλου, που άρπαξε απο τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Άρης Λυκογιάννης για να κάνει ντεμπούτο στην Basket League με την φανέλα του ΠΑΟΚ και μάλιστα κόντρα στον Παναθηναϊκόυ.

Ο γεννημένος στις 15-5-2003 ξανθιώτης γκάρντ  κατάφερε όχι απλά να καταγράψει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά(06:05) ως επαγγελματίας αλλά να σημειώσει και τους πρώτους του πόντους.

Και πιο συγκεκριμένα ο Απόστολος Ρούμογλου, έγραψε τον… επίλογο του ντέρμπι ανάμεσα στον Δικέφαλο και τον Παναθηναϊκό αφού με τρίποντο έγραψε το τελικό 68-74, πετυχαίνοντας παράλληλα και το πρώτο του επαγγελματικό καλάθι. Όπως ήταν αναμενόμενο ο πάγκος του ΠΑΟΚ και όλοι οι παίκτες του “Δικέφαλου πανηγύρισαν έντονα το πρώτο καλάθι του 17χρονου καλαθοσφαιριστή, ο οποίος έγραψε ιστορία.

Ο ταλαντούχος ξανθιώτης γκάρντ, με ύψος 2.01,  ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ασπίδας Ξάνθης, το 2016 μεταγράφηκε στον Λεύκιππο Ξάνθης, ενώ τη σεζόν 2019-2020 παραχωρήθηκε ως δανεικός στον Αρίωνα Ξάνθης, με τον οποίο αγωνίστηκε τόσο στο εφηβικό, όσο και στο ανδρικό πρωτάθλημα της τοπικής ένωσης (ΕΚΑΣΑΜΑΘ). Και παρά το γεγονός ότι σε ηλικία μόλις 16 ετών συμμετείχε σε ανδρικό πρωτάθλημα, είχε ουσιαστική συμμετοχή στην άνοδο του Αρίωνα στη Γ’ Εθνική. Παραλληλα, συμμετείχε και στις προπονήσεις του κλιμακίου Βορρά της Εθνικής Εφήβων.

Δείτε παρακάτω το πρώτο επαγγελματικό καλάθι του Τόλη Ρούμογλου:

Share it