Search

Άνετη επικράτηση για Φερστάπεν στο Γκραν Πρι της Ίμολα!

Την πρώτη του νίκη για φέτος πανηγύρισε ο Μαξ Φερστάπεν με τον Ολλανδό να είναι ο μεγάλος νικητής στην Ίμολα. Ο Χάμιλτον τερμάτισε πίσω του με τον Νόρις να κλείνει το πόντιουμ. Δυνατό πλασάρισμα για τις δύο Φερράρι και την Αλπίν να παίρνει τον πρώτο της βαθμό με τον Οκκόν.

Εκμηδενίστηκε, σχεδόν, η διαφορά στο πρωτάθλημα των οδηγών με τον Φερστάπεν να βρίσκεται ένα πόντο πίσω από τον Χάμιλτον μιας και ο Βρετανός πέτυχε τον ταχύτερο γύρο και παρέμεινε επικεφαλής. Ο οδηγός της Ρεντ Μπουλ είχε καλύτερη εκκίνηση και από τον οδηγό της Μερσέντες όσο και από τον ομόσταβλό του, με αποτέλεσμα να τους προσπεράσει πριν την πρώτη στροφή. Μόλις η πίστα άρχισε να στεγνώνει η Γερμανική ομάδα επιχείρησε το undercut όμως το πιτ στοπ στον Βρετανό ήταν καταστροφικό και δεν στέφθηκε με επιτυχία. Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην προσπάθεια του να ρίξει γύρο στα πιο αργά αυτοκίνητα και ταυτόχρονα να μην χάσει χρόνο έκανε το λάθος με αποτέλεσμα να πέσει στην 8η θέση. Το ατύχημα μεταξύ Μπότας και Ράσελλ έφερε την κόκκινη σημαία με τους δυο τους να έχουν ένα έντονο διάλογο εντός της πίστας.

Η Μακλάρεν πήρε το ρίσκο με την μαλακή γόμα στην επανέναρξη με τον Νόρρις να το εκμεταλλεύεται ανεβαίνοντας στην 2η θέση. Ο ρυθμός του Χάμιλτον ήταν καταιγιστικός και δεν δυσκολεύτηκε να περάσει του προπορευόμενους με την βοήθεια και του DRS. Ο Νόρρις ολοκλήρωσε την καλή του εμφάνιση όλο το Σαββατοκύριακο με ένα πόντιουμ και τον τίτλο του οδηγού της ημέρας. Παρά την απώλεια του πόντιουμ το 4-5 έφερε χαμόγελα στους ανθρώπους της Φερράρι. Ο Σέρχιο Πέρεζ με κάποια προβλήματα και προσωπικά λάθη έμεινε εκτός πόντων, με την Ρεντ Μπουλ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να μειώσει περισσότερο και στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών μετά και την εγκατάλειψη του Μπότας. Πρώτοι βαθμοί για Αλπίν με τον Οκκόν αλλά και Άλφα Ρομέο  με τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Share it