Search

Μεντίζης: «Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αρχίζει να σοβαρεύει επικίνδυνα»

“Η κατάσταση στο νοσοκομείο σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας αρχίζει να σοβαρεύει επικίνδυνα και πραγματικά αλλά και εργασιακά γιατί να νούμερα τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουν αυξηθεί. Εκεί που ήμασταν σε μονοψήφιο αριθμό σήμερα έχουμε 60 περιστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι η προσοχή όλων μας και ιδιαίτερα των εργαζομένων πρέπει να είναι έντονη”, σχολίασε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΓΝΑ Χριστόδουλος Μεντίζης, με αφορμή την αύξηση των νοσηλευομένων ασθενών με covid-19 στο νοσοκομείο.

Όπως τόνισε “οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών covid-19 για το νοσοκομείο μας, ενώ ταυτόχρονα έχουμε την ηθική και πραγματική υποχρέωση να τρέξουμε όλες τις χειρουργικές ειδικότητες με τα πολύ επιβαρυμένα περιστατικά και τις μεγάλες λίστες οι οποίες διευρύνονται συνεχώς”.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα 2-3 εβδομάδων η νοσηλεία αυτών των ασθενών θα επιβαρύνει την λειτουργία του νοσοκομείου και ζήτησε από την Διοίκηση να πάρει κάποιες αποφάσεις, που θα βοηθήσουν την λειτουργία του νοσοκομείου.

“Θεωρώ, ότι και τα υπόλοιπα νοσοκομεία (Διδυμότειχο Ροδόπη, Ξάνθη) άμεσα θα πρέπει να πάρουν κάποια περιστατικά από τις περιοχές τους, γιατί εμείς πλέον δεν μπορούμε να σηκώσουμε αυτό το βάρος ως νοσοκομείο δεχόμενοι τα θετικά κρούσματα από όλη τη Θράκη και ταυτόχρονα να είμαστε επιβαρυμένοι από όλες τις ειδικότητες τις οποίες έχει επωμισθεί το νοσοκομείο μας και πρέπει και εκεί να ανταποκριθούμε ταυτόχρονα”, είπε ο κ. Μεντίζης και πρόσθεσε, πως “εάν δεν πάμε προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει πάλι να πάμε στις συγχωνεύσεις των χειρουργικών κλινικών, να σταματήσουν ειδικότητες στα χειρουργεία, πράγμα το οποίο θα επιβαρύνει την κατάσταση των χειρουργικών ασθενών, οι οποίοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής”.

Πηγή: ΕΡΤ – Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Share it