Search

Ρεάλ και Σίτυ συμπλήρωσαν την τετράδα του Champions League!

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτυ έγιναν οι δύο ομάδες που συμπλήρωσαν την φετινή τετράδα του Champions League.

Η βασίλισσα έμεινε στο 0-0 στο Άνφιλντ με την Λίβερπουλ και σε συνδυασμό με το 3-1 του πρώτου αγώνα, πήρε δίκαια το εισιτήριο για τους “4”, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2017-2018. Η Λίβερπουλ ξεκίνησε καλύτερα στο ματς χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Σαλάχ στο 2′ να ανοίξει το σκορ. Η Ρεάλ απάντησε με τον Μπενζεμά στο 20′, όμως το σουτ που επιχείρησε από το ύψος της περιοχής σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Όσο το ματς κυλούσε η Λίβερπουλ είχε κι άλλες ευκαιρίες όμως τόσο η δική της αστοχία όσο και ο Κουρτουά κράτησαν το μηδέν. Μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ είχε και η Ρεάλ στο δεύτερο μέρος, όμως ο Άλισον αντέδρασε έγκαιρα στην προσπάθεια του Βινίσιους, με το 0-0 να παραμένει μέχρι τέλους.

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζουν το γκολ του Μαχρέζ για τα προημιτελικά του Champions League.

Στο Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ η Ντόρτμουντ ξεκίνησε ιδανικά το ματς παίρνοντας το προβάδισμα στο 15′ με το σουτ του Μπέλιγχαμ, έχοντας ταυτόχρονα σκορ πρόκρισης. Η Σίτυ μετά το 20λεπτο ανέβασε τον ρυθμό της και προειδοποίησε στο 25′ με το σουτ του Ντε Μπρόινε που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι πολίτες συνέχισαν να πιέζουν και έφτασαν στην ισοφάριση στο 55′ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μαχρέζ, μετά την ανόητη παράβαση του Τζαν. Το τελικό 1-2, απέναντι στην Ντόρτμουντ που δεν κατάφερε αντιδράσει, διαμόρφωσε στο 75′ ο Φόντεν με ωραίο σουτ, στέλνοντας τη Μάντσεστερ Σίτυ για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα Ημιτελικά του Champions League.

Εκεί η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα θα βρει απέναντί της την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ στο έτερο Ημιτελικό θα κοντραριστούν Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Αναλυτικά:

Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0 (1-3)

Ντόρτμουντ-Μάντσεστερ Σίτυ 1-2 (2-4)

Ημιτελικοί 27-28 Απριλίου 22:00

Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι

Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτυ

Photo Credits: © 2021 Jon Super/Associated Press

© 2021 Federico Gambarini /Associated Press

Share it