Search

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Στατιστικής: Στην 1η θέση το ΓΕΛ Βύσσας!

Την πρώτη θέση απέσπασαν τρία παιδιά από το Γενικό Λύκειο της Βύσσας του Έβρου στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Στατιστικής.

Η ομάδα “ΒΥΣΣΑΤΕΑΜ”, η οποία αποτελείται από τον Κυριάκο Ευχετζή, τον Παναγιώτη Αραμπατζή και τον Χρήστο Καλογιαννίδη, μαζί με την μαθηματικό τους, Κική Γιαννάτου, διεκδικούν τώρα το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον αντίστοιχο Διαγωνισμό Στατιστικής στην Ευρώπη.

Για να το πετύχει, χρειάζεται να συγκεντρώσει τα περισσότερα “like” στο παρακάτω βίντεο, το οποίο δημιούργησαν για το διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Στατιστική Αρχή διοργάνωσε, από τον Οκτώβριο 2020 έως τον Μάρτιο 2021, τον «Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Στατιστική» που εντάσσεται στη στρατηγική της για την «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα» και υποστηρίζεται από την εκπαιδευτική κοινότητα της Χώρας.

Η ομάδα που το βίντεο της, από τις 12 μέχρι τις 22 Απριλίου 2021 και ώρα 10:00 π.μ., συγκεντρώσει τα περισσότερα likes θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Στατιστικής της Eurostat​.

Μέσω του ” Βραβείου Κοινού” θα αναδειχθεί η μίας από τις δύο ομάδες, για κάθε κατηγορία (Γυμνάσια και Λύκεια), που θα συμμετάσχει στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική.

Πηγή: evros24.gr

Share it