Search

Photos: Κέρδισε το ντέρμπυ από την άσπρη βούλα ο Ορφέας! Άξιζε κάτι περισσότερο ο Άρης Αβάτου!

Με 1-0 επικράτησε ο Ορφέας Ξάνθης του Άρη Αβάτου στο τοπικό Ξανθιώτικο ντέρμπυ στο πλάισιο της 5ης αγωνιστικής της Γ΄Εθνικής, στην επανέναρξη της.

Το ματς όπως ήταν αναμενόμενο λόγω της μακροχρόνιας απουσίας των ομάδων από την αγωνιστική δράση, δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τις αξιόλογες τελικές στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι του Άρη Αβάτου μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και στο πρώτο μέρος ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους.

Ο Ορφέας στο δεύτερο μέρος ισορρόπησε την εικόνα του ματς, με τα σημάδια κόπωσης να γίνονται ορατά και στις δύο πλευρές όσο περνούσε η ώρα. Τελικά το ματς κρίθηκε στο 72′ από την άσπρη βούλα, με τον Ορφέα να κατακτά μια πολύ σημαντική νίκη και να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, με το Άβατο πάντως βάση της εικόνας του και τη γενικότερη εικόνα του ματς, να άξιζε την ισοπαλία.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 6′. Ο Καρίπογλου με τη σέντρα του αιφνιδίασε τον Γεωργούση, ο οποίος ίσως και με τη βοήθεια της δεξιάς δοκού απομάκρυνε προσωρινά, ο μπακ του Αβάτου πήρε εκ νέου την επαναφορά, γύρισε την μπάλα στον Ζωσιμίδη, του οποίου το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 10′ η σέντρα σουτ του Χατζηπαπά από τα δεξιά σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Γεωργούση, ενώ στο 12′ σε μια διεκδίκηση του Αλέξη Μελισσόπουλου με τον Νομικό οι του Ορφέα ζήτησαν πέναλτι, σε μια αμφισβητούμενη φάση.

Στο 43′ από τη σέντρα του Χασάνογλου Φεϊζή, η κεφαλιά του Τορομανίδη κατέληξε στα χέρια του Νομικού, ενώ στο 59′ οι γηπεδούχοι ζήτησαν εκ νέου πέναλτι για χέρι του Χριστοφορίδη μετά από σέντρα του Κατρανίτσα από αρκετά κοντινή απόσταση. Τελικά στο 72′ ο Κατρανίτσας βγήκε απέναντι από τον Νομικό, με τον τερματοφύλακα του Αβάτου, να φαίνεται να βρήκε την μπάλα, όπως φάνηκε και από την τροχιά που αυτή πήρε. Ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι και ο Αλέξης Μελισσόπουλος σκόραρε για το τελικό 1-0.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στρατούδης με βοηθούς τους Τερζόπουλο και Κυριαζή από την ΕΠΣ Έβρου.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Γεωργούσης, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χασάνογλου Φεϊζή, Κριεζής, Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπράμ Τανζού (90+4′ Μελισσόπουλος Ν.), Βουλγαρίδης (62′ Γκουρτζής), Μελισσόπουλος Α., Τορομανίδης (90+4′ Χιντ Ιμέρ), Πασχαλάκης (85′ Παπαδόπουλος).

Άρης Αβάτου (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζηπαπάς, Καρίπογλου (61′ Μπουνταγκίδης), Μίλλερ, Κουτσούμπας, Χριστοφορίδης (79′ Κοτόπουλος), Ζωσιμίδης (61′ Γκουτσίδης), Βαφειάδης, Γκέκας, Τσάπαρης (46′ Σαρηγιαννίδης), Τζελάλ Μπουλούτ (39′ Ισπυρλίδης).

Δείτε στιγμές του αγώνα ΕΔΩ

http://

Share it