Search

Ούτε το καλοκαίρι έτοιμο το γήπεδο beach handball κάτω από τον Φάρο της Αλεξανδρούπολης

Θεσμός έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια το τουρνουά beach handball που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην Αλεξανδρούπολη και εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Έλληνες και ξένοι αθλητές και αθλήτριες λαμβάνουν μέρος, ενώ έχουν παραβρεθεί και εθνικές ομάδες. Οι Κύκλωπες με την γυναικεία ομάδα, αλλά κυρίως με την ανδρική πρωταγωνιστούν κάθε χρόνο και με εξαίρεση πέρυσι που η διοργάνωση δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας, λαμβάνει χώρα με μεγάλη παρουσία κόσμου. Το τουρνουά διεξάγεται στην Αγία Παρασκευή αλλά φέτος οι διοργανωτές θέλουν να συμπεριλάβουν και το κέντρο της Αλεξανδρούπολης, με σκοπό να διευκολυνθούν και οι μετακινήσεις των ομάδων. Για να γίνει βέβαια αυτό θα πρέπει να υπάρχει και εγκατάσταση κατάλληλη για την φιλοξενία των αγώνων. Η εγκατάσταση αυτή υπάρχει, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με το SportsAddict δεν θα ολοκληρωθεί για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί, ούτε αυτό το καλοκαίρι.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης σε ξενάγηση του στους δημοσιογράφους στον χώρο της ανάπλασης της δυτικής χερσαίας ζώνης, του νέου δηλαδή παραλιακού μετώπου κάτω από τον Φάρο και συγκεκριμένα προς το εκκλησάκι του Αγίου Εύπλους, είχε τονίσει μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ανάπλαση αυτή ξεκινά από το εκκλησάκι του Αγίου Εύπλους, ετοιμάζονται τα δύο γήπεδα beach volley και ένα γήπεδο beach handball. Ενδιάμεσα υπάρχει χώρος πρασίνου, μετά είναι η λωρίδα για τρέξιμο και μπροστά είναι η λωρίδα διπλής κατευθύνσεως του ποδηλατόδρομου». 

Όπως διαβάζαμε τότε στο ρεπορτάζ της «ΓΝΩΜΗΣ», η συγκεκριμένη έκταση επρόκειτο να παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2021. Με τον Φεβρουάριο να έχει παρέλθει και τον Απρίλιο να έχει φτάσει, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, ενώ όπως προαναφέραμε, για το γήπεδο beach handball δεν προβλέπεται να έχουμε νεότερα ούτε το καλοκαίρι.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε σε νέο ρεπορτάζ της στη «ΓΝΩΜΗ» η Κική Ηπειρώτου αναφορικά με το θέμα, «στις 31 Δεκεμβρίου 2020, ο ανάδοχος υπέβαλε προς το Δήμο αίτημα για παράταση 75 ημερολογιακών ημερών, για την παράδοση του έργου, καθώς, η παραγγελία για τα όργανα που προορίζονται για τον εξοπλισμό του SkatePark, που περιλαμβάνεται στην ανάπλαση, λόγω της πανδημίας, θα παραδοθεί μέχρι τις 30 Μαρτίου 2021.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε εξετάσει την αίτηση και παρείχε τη σύμφωνη γνώμη της, υποβάλλοντας, ως όφειλε, το αίτημα και τα δικαιολογητικά προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για προέγκριση. Στη συνέχεια, η Διαχειριστική Αρχή έδωσε το ’πράσινο φως’ για την τροποποίηση της Νομικής Δέσμευσης για το έργο (παράταση προθεσμίας μέχρι 22 -04-2021) και η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, έχοντας υπόψη ότι :

– το έργο εκτελείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα

– έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες με τη μελέτη οικοδομικές εργασίες, εργασίες πρασίνου και Η/Μ εργασίες και η μοναδική εργασία που υπολείπεται είναι η προμήθεια, μεταφορά και τοποθέτηση των 6 οργάνων της πίστας του SKATE

– έχουν υποβληθεί για έγκριση τα πιστοποιητικά οργάνων της πίστας SKATEBOARD στις 25-01-2021

Έτσι, η Τεχνική Υπηρεσία εισηγήθηκε να δοθεί η παράταση της εκτέλεσης του έργου ως τις 22 Απριλίου, με την Οικονομική Επιτροπή ομόφωνα να παρέχει τη σύμφωνη γνώμη της, με απόφασή της στις 22 Μαρτίου».

Σε όλα τα παραπάνω θα πρέπει φυσικά να αναφέρουμε πως κάποιες καθυστερήσεις, ίσως να είναι λογικές μέχρι ως ένα σημείο, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία σε όλο τον κόσμο. Όμως με τον αθλητισμό να έχει μείνει πίσω πανελλαδικά, ίσως κάποια από τα έργα να έπρεπε να προχωρήσουν γρηγορότερα, έτσι ώστε να βοηθήσουν τους συλλόγους να μπορέσουν να φέρουν εις πέρας με τον καλύτερο τρόπο διοργανώσεις που διεκδικούν και μέσω αυτών να κερδίσει όλη η πόλη με τον αθλητικό τουρισμό.

Πηγή Κεντρικής Φωτογραφίας: evros24.gr

Share it