Search

Έσπασε το αήττητο σερί της Μπάγερν η Παρί, σοβαρό προβάδισμα για την Τσέλσι!

Με την Τσέλσι να κερδίζει με 0-2 την Πόρτο και την Παρί να φεύγει με το διπλό από την Αλιάνζ Αρίνα επικρατώντας με 2-3 της Μπάγερν Μονάχου, ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι αγώνες των Προημιτελικών του Champions League.

Στο Σάντσεθ Πιθχουάν, το οποίο θα φιλοξενήσει και τη ρεβάνς των δύο ομάδων την ερχόμενη Τρίτη, η Πόρτο ήλεγχε το ματς στο πρώτο μέρος, όντας ανώτερη και έχοντας περισσότερες τελικές από την αντίπαλό της. Η Τσέλσι όμως στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε στο 32′, είδε τον Μάουντ να αποφεύγει με εντυπωσιακό τρόπο τον προσωπικό του αντίπαλο και με ιδανικό πλασέ να κάνει το 0-1, όντας πλέον ο νεότερος σκόρερ των Λονδρέζων σε νοκ άουτ αναμέτρηση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στο δεύτερο μέρος οι τυπικά φιλοξενούμενοι ανέβασαν ακόμα περισσότερο τον ρυθμό τους, δεν επέτρεψαν στην Πόρτο να απειλήσει όσο στο πρώτο ημίχρονο και αφού απείλησαν με το δοκάρι του Πούλισικ στο 84′, είδαν τον Τσίλγουελ να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Κορόνα, να ξεπερνά και τον Μαρτσεσίν και να διαμορφώνει το τελικό 0-2.

Ο Εμπαπέ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε επί της Μπάγερν

Στο Μόναχο η Παρί πέτυχε μια πολύ σπουδαία νίκη από πολλές οπτικές. Όχι μόνο απέκτησε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα Ημιτελικά, αλλά νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της την Μπάγερν στην Αλιάνζ Αρένα και επίσης διέκοψε το εντυπωσιακό αήττητο σερί των Βαυαρών στη διοργάνωση, που μετρούσαν 18 νίκες και 1 ισοπαλία.

Το παιχνίδι ήταν αναμενόμενο πως θα προσέφερε πλούσιο θέαμα και πολλά γκολ, μιας που καμία από τις δύο ομάδες δεν φημίζεται φέτος για τις αμυντικές της επιδόσεις. Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και δύο, άξιες απορίας, επιλογές του Χάνσι Φλικ, που προτίμησε τον Ερνάντεζ από τον Ντέιβις και τον Ζούλε από τον Μπόατενγκ, οι οποίες του κόστισαν και φρόντισε, προς τιμήν του, να τις διορθώσει από το πρώτο κιόλας μέρος.

Η Μπάγερν είχε δοκάρι μόλις στο 2′ σε κεφαλιά του Τσούπο Μότινγκ, όμως η Παρί στην πρώτη της αντεπίθεση σκόραρε με τον Εμπαπέ, με τα στόπερ να είναι εκτός θέσης και τον Νόιερ να μην αντιδρά όπως αρμόζει στην κλάση του. Κόντρα στη ροή του ματς ήρθε και το 0-2 στο 28′, όταν μετά την απόμακρυνση μετά από ένα κόρνερ, ο Νέιμαρ γέμισε εκ νεόυ προς την περιοχή, ο Ζούλε ξεχάστηκε και ο Μαρκίνιος στόπαρε και πλάσαρε εύστοχα.

Η Μπάγερν που συνολικά στο ματς είχε περί τις 30(!) τελικές, εκ των οποίων οι 15 στο πρώτο μέρος, μείωσε αρχικά με την κεφαλιά του Τσούπο Μότινγκ μετά τη σέντρα του Παβάρ στο 37′, ενώ έφτασε και στην ισοφάριση στο 60′ με μια ακόμα κεφαλιά του Μίλερ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κίμιχ.

Ωστόσο 8 λεπτά αργότερα, η Παρί εκδήλωσε άλλη μια αντεπίθεση και ο φοβερός Κιλιάν Εμπαπέ αφού χόρεψε τον Μπόατενγκ διαμόρφωσε το τελικό 2-3, με την ομάδα του Ποτσετίνο να σκοράρει 3 τέρματα σε 6 τελικές!

Οι ρεβάνς και των δύο αναμετρήσεων θα διεξαχθούν την ερχόμενη Τρίτη στις 22:00.

Αναλυτικά:

Πόρτο-Τσέλσι 0-2

Μπάγερν Μονάχου-Παρί Σεν Ζερμέν 2-3

Τρίτη 13/4 22:00

Τσέλσι-Πόρτο

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπάγερν Μονάχου

Share it