Search

Ο Χασάν κράτησε τον Ολυμπιακό στα Γιάννινα, στην εκπνοή το προβάδισμα ο ΠΑΟΚ! Όσα έγιναν στους πρώτους Ημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας!

Με τον ΠΑΣ Γιάννινα να κερδίζει την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό με 1-1 και τον ΠΑΟΚ να αποκτά προβάδισμα πρόκρισης στη τελευταία φάση του ματς απέναντι στην ΑΕΚ (0-1) διεξήχθησαν οι πρώτοι Ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο πρώτο χρονικά ματς της ημέρας στους Ζωσιμάδες, ο ΠΑΣ έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε κόντρα στον Ολυμπιακό και μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 45+2′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εραμούσπε, μετά το χέρι του Μπα.

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος μπήκε εμφανώς βελτιωμένος και “έκοψε” τη φόρα και τον άερα του ΠΑΣ. Οι ερυθρόλευκοι που άλλαξαν δύο φορές το σύστημά τους, από 3-4-3 σε 4-2-3-1 και 4-4-2 ισοφάρισαν τελικά στο 73′ με το φοβερό ανάποδο ψαλίδι του Χασάν μετά τη σέντρα του Φορτούνη.

Αμφότερες οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε δεύτερο γκολ αλλά Λοντίγκιν και Σα έσωσαν τις ομάδες τους στις φάσεις των Χασάν στο πρώτο μέρος και Ελ Αραμπί στο δεύτερο από τη μια και στις δύο χαμένες ευκαιρίες του Μιλιντσεάνου από την άλλη.

Γενικότερα ο Ολυμπιακός ήταν αρκετά μουδιασμένος στο πρώτο μέρος και πολύ καλύτερος στο δεύτερο, ενώ ο ΠΑΣ εκμεταλλεύτηκε και τον παράγοντα έδρα, κρατώντας σε απόλυτη ισορροπία το ματς στο πρώτο μέρος και όντας πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, στο δεύτερο.

Ο Μουργκ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε απέναντι στην ΑΕΚ

Στον άλλο Ημιτελικό ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει με το διπλό από το ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ, χάρη στην αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Μουργκ στο 90+4′, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το φάουλ που υποδείχθηκε εις βάρος τους Νεντελτσεάρου στη διεκδίκηση με τον Ουάρντα.

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες ευκαιρίες, μιας που αμφότεροι οι δικέφαλοι ήταν αρκετά πληγωμένοι μετά τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος την Κυριακή και είχαν ως πρώτο στόχο να διαφυλάξουν τα νώτα τους.

Η ΑΕΚ είχε δύο αξιόλογες φάσεις στο πρώτο μέρος με τους Λόπες και Ολιβέιρα, όμως ο Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν, ενώ ο ΠΑΟΚ στην μοναδική του αξιόλογη στιγμή στη τελευταία φάση του ματς, κατάφερε να κερδίσει και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης, παίρνοντας ανάσα ο ίδιος και βυθίζοντας σε ακόμα μεγαλύτερη περισυλλογή την Ένωση.

Αναλυτικά:

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 1-1

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-1

Share it