Search

Άξιο προβάδισμα πρόκρισης για τη Ρεάλ, δύσκολη νίκη για τη Σίτυ!

Με τη Ρεάλ Μαδρίτης να επικρατεί με 3-1 της Λίβερπουλ και τη Μάντσετστερ Σίτυ να κερδίζει δύσκολα 2-1 της Ντόρτμουντ, ξεκίνησε η Προημιτελική φάση του Champions League.

Στο Αλφρέντο Ντι Στέφανο μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα στο ματς η Ρεάλ ήταν αυτή που βρήκε πρώτη το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν από τη φοβερή μπαλιά του Κρόος στο 27′ o Βινίσιους έκανε άψογο κοντρόλ και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0. Η ομάδα του Ζιντάν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του αγώνα, αλλά και την αβεβαιότητα που έβγαζε η Λίβερπουλ, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τον ρυθμό της και στο 36′ από νέο γέμισμα του Κρόος και τη λανθασμένη απομάκρυνση του Άρνολντ, ο Ασένσιο έγινε κάτοχος της μπάλας και αφού την “έσκαψε” πάνω από τον Άλισον έκανε σε κενή εστία το 2-0.

Στο δεύτερο μέρος το σύνολο του Κλοπ μπήκε πιο αποφασιστικά, κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα και πίεσε τους γηπεδούχους, με αποτέλεσμα στο 51′ ο Σαλάχ να επωφεληθεί από μια κόντρα σε σουτ του Ζότα και να σκοράρει για το 2-1. Τον τελευταίο λόγο ωστόσο είχαν και πάλι οι Μαδριλένοι, που στο 65′ μετά από γύρισμα του Μόντριτς και πλασέ με τη μία του Βινίσιους έγραψαν το 3-1, σε μια φάση που ο Άλισον ίσως μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Δίκαιη νίκη και προβάδισμα για τη Ρεάλ, που πραγματοποίησε πειστική εμφάνιση σε συνδυασμό με ωραίο, γρήγορο και στρωτό ποδόσφαιρο.

Ο Φόντεν πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του το γκολ επί της Ντόρτμουντ

Στο Έτιχαντ η Μάντσεστερ Σίτυ ξεκίνησε κλασσικά με στόχο να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να διατηρήσει την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο η Ντόρτμουντ έκλεινε καλά τους χώρους και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά φτωχό σε θέαμα, με τους πολίτες ωστόσο να αποκτούν το προβάδισμα στο 19′ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και τελείωμα του Ντε Μπρόινε από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να αιφνιδιάσει την αρμάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, επιχειρώντας να διατηρήσει αυτή την κατοχή, με τη Σίτυ να περιμένει και να προσπαθεί να βρει χώρους στην αντεπίθεση. Εν τέλει στο 84′ ο Ρόις έφυγε στη κόντρα και με πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1, όντας πλέον ο κορυφαίος σκόρερ των Βεστφαλών στην ιστορία τους στο Champions League με 18 τέρματα, πριν ο Φόντεν στο 90′ γράψει, έπειτα από νέα ομαδική προσπάθεια, με κοντινό πλασέ το τελικό 2-1. Αξίζει να σημειωθεί πως στο πρώτο μέρος ακυρώθηκε τέρμα του Μπέλιγχαμ για φάουλ στον Έντερσον, σε μια αρκετά αμφισβητούμενη φάση, που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Οι πρώτοι αγώνες των Προημιτελικών του Champions League ολοκληρώνονται αύριο με τη σπουδαία αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με την Παρί Σεν Ζερμέν, στο remake του περσινού Τελικού και τη κόντρα της μαχητικής Πόρτο με την Τσέλσι του Τούχελ.

Αναλυτικά:

Ρεάλ Μαδρίτης-Λίβερπουλ 3-1

Μάντσεστερ Σίτυ-Ντόρτμουντ 2-1

Τετάρτη 7/4 22:00

Μπάγερν Μονάχου-Παρί Σεν Ζερμέν

Πόρτο-Τσέλσι

Photo Credits: © 2021 Manu Fernandez/Associated Press

Share it