Search

Αυγενάκης: Έκανα πρόταση στους λοιμοξιολόγους, μαζί με τα δημοτικά να ανοίξουν και οι ακαδημίες

Τηλεδιάσκεψη με το ΔΣ της ομοσπονδίας βόλεϊ είχε ο Λευτέρης Αυγενάκης συνεχίζοντας έτσι τις συζητήσεις με τις νέες διοικήσεις που έχουν προκύψει στις ομοσπονδίες. Ένα από τα αιτήματα που τέθηκαν προς τον Υφυπουργό ήταν και το άνοιγμα των Ακαδημιών. Εκείνος από την πλευρά του αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ότι έχει κάνει πρόταση στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων μαζί με τα Δημοτικά σχολεία να ανοίξουν και οι ακαδημίες.

Η ΓΓΑ εξέδωσε δελτίο Τύπου σύμφωνα με το οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ για:

τις διαδικασίες που επισπεύδονται ώστε τις προσεχείς εβδομάδες να εκταμιευτεί η α’ δόση της τακτικής επιχορήγησης όλων των Ομοσπονδιών, σε εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων του «Χίλωνα», με μεγαλύτερη βαρύτητα στον συντελεστή «καλή διακυβέρνηση»,

τις λεπτομέρειες της θεσμοθέτησης του ποσοστού χρηματοδότησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τον νέο τρόπο φορολογίας των κερδών των παικτών στα τυχερά παίγνια

τις πρωτοβουλίες (Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, Μητρώο Προπονητών κλπ) για διαφάνεια, τάξη και νοικοκύρεμα σε όλο το αθλητικό μας οικοδόμημα,

τις ρυθμίσεις του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου, που σύντομα θα εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή, με την ειδική πρόβλεψη για την ασφαλιστική κατοχύρωση των ερασιτεχνών αθλητών και κάλεσε την Ομοσπονδία να προβεί άμεσα σε προτάσεις, εφόσον θεωρεί ότι υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν νομοθετικής διευθέτησης,

την εναρμόνιση της νομοθεσίας μας με τον αναθεωρημένο Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA και τις συνολικές ενέργειες λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ).

το πρόγραμμα «Πέλοπας», της καταγραφής των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα και της αξιοποίησής τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος στάθηκε στη γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία που υπήρξε τους τελευταίους 20 μήνες, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αυτή θα συνεχιστεί και εστίασε στο μείζον ζήτημα για την ομοσπονδία βόλεϊ τα τελευταία χρόνια που είναι η αποπληρωμή των διακανονισμένων χρεών εκατομμυρίων ευρώ, οφειλές που δημιούργησαν ανεξέλεγκτα προηγούμενες διοικήσεις.

Ζήτησε, μάλιστα, να διεξάγονται ολοένα και περισσότεροι και πιο αυστηροί έλεγχοι από τις Αρχές, συγχαίροντας τον Υφυπουργό για τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες των τελευταίων μηνών.

Τέθηκαν, επιπλέον, ζητήματα αγωνιστικών εγκαταστάσεων για την καλύτερη προετοιμασία των εθνικών ομάδων υποδομών και εκφράστηκαν, μεταξύ άλλων, αιτήματα για παράταση των διατάξεων που αφορούν στην ενίσχυση των σωματείων από Δήμους και Περιφέρειες, με κάλυψη εξόδων μετακίνησης, λόγω πανδημίας, καθώς και για τα απαραίτητα rapid test στην επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού τους ενημέρωσε ότι ήδη έχει κατατεθεί πρόταση προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ώστε παράλληλα με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων, όποτε αυτό αποφασιστεί, να δοθεί «πράσινο φως» και για τη λειτουργία των Ακαδημιών, συνοψίζοντας στην 90λεπτη τηλεδιάσκεψη ότι «εργαζόμαστε καθημερινά για την ανάπτυξη του αθλητισμού, αλλά δεν είμαστε της θεωρίας και των προθέσεων. Είμαστε του αποτελέσματος».

Share it