Search

Αλεξανδρούπολη: Πήραν φρούτα από το Πολυκοινωνικό, ενώ είχαν… πεθάνει!

Τουλάχιστον 24 άτομα από την Δημοτική Ενότητα Φερών που έχουν πεθάνει είτε το 2011,είτε το 2012, η και το 2015 βρέθηκαν να έχουν υπογράψει τις λίστες ωφελούμενων του Πολυκοινωνικού Αλεξανδρούπολης ότι πήραν φρούτα το 2019.

Μάλιστα οι συγγενείς των ατόμων αυτών κατέθεσαν ληξιαρχικές πράξεις θανάτου όπου βεβαιώνεται ο θάνατος αυτών των ανθρώπων ότι έγινε νωρίτερα από την διανομή και όλα αυτά κατατέθηκαν στον Εισαγγελέα σχηματίστηκε δικογραφία και το θέμα έχει πάει στην δικαιοσύνη.

Στην υπόθεση εμπλέκονται οι τρείς προηγούμενοι πρόεδροι του Πολυκοινωνικού ,υπάλληλοι και ο πρόεδρος νομικού προσώπου που είναι ο νομικός εκπρόσωπος του Πολυκοινωνικού .

«Υπάρχει ένα πρόγραμμα της ΕΕ όπου επιδοτούνται οι παραγωγοί και οι Συνεταιρισμοί οπωροκηπευτικών προϊόντων για αδιάθετα προϊόντα τα οποία δίνονται μετά σε οργανισμούς όπως είναι το Πολυκοινωνικό για να μοιραστούν σε ευπαθείς ομάδες. Βάσει αυτού του προγράμματος η προηγούμενη Δημοτική αρχή και για την περίοδο από το τέλος του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2019 πραγματοποίησε περίπου 120 παραλαβές ,όπως ο κανονισμός και η λειτουργική απόφαση έλεγε ότι θα πρέπει να διατίθενται με συγκεκριμένο τρόπο θα πρέπει να υπάρχουν λίστες οφειλόμενων οι οποίοι υπογράφουν τα κιλά που παραλαμβάνουν πράγμα που δεν τηρούνταν,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Πολυκοινωνικού Αλεξάνδρα Ποιραζίδου και τόνισε πως η «εντολή που έχουμε από τον Δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, είναι να τα βγάλουμε όλα στη φόρα και να είμαστε σε απόλυτη διαφάνεια.»

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Share it