Search

Επιστολές απο Βασίλισσες σε ΕΠΟ και Γ.Γ.Α. για αναβολή της πρεμιέρας και σκέψεις ακόμη και για μη συμμετοχή!

Έντονα παράπονα για την βιαστική έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής χωρίς να έχει εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή τους, και φυσικά λόγω του αυστηρού υγειονομικού πρωτοκόλλου, εξέφρασαν προς ΕΠΟ και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με επιστολές τους οι Βασίλισσες της Θράκης.

Τόσο σε αυτή προς την ΕΠΟ όσο και προς την Γ.Γ.Α. η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Ξάνθης θέτει άπαντες προ των ευθυνών τους, τονίζοντας το ρίσκο και την λειψή προετοιμασία των ομάδων για την διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος ειδικών συνθηκών, αλλά και για τις δυσκολίες που υπάρχουν με το αυστηρό Υγειονομικό πρωτόκολλο.  Άλλωστε όπως φάνηκε και με την επιστολή αρκετών ομάδων της Α’ Εθνικής, που συνυπογράφουν και οι Βασίλισσες, υπάρχει μαζικό αίτημα για αναβολή της πρεμιέρας(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Η επιστολή που έστειλε η ξανθιώτικη ομάδας στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφέρει:

Κύριε πρόεδρε,

Η έναρξη του πρωταθλήματος δεν θα πρέπει να αποτελέσει αιτία διαξιφισμού μεταξύ των ομάδων και αυτό διότι εκτός των δύσκολων επιδημιολογικών δεδομένων όλοι θα πρέπει να επιδιώκουμε ένα πρωτάθλημα με δυναμική και ανταγωνισμό που θα προετοιμάσει καλύτερα τον πρωταθλητή και όχι ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών με 5-6 ομάδες γιατί μας ζητήθηκε ετεροχρονισμένα. Η νέα εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ που εκλέχτηκε προσφάτως αποτελείται από προέδρους ενώσεων οι οποίοι έχουν επικοινωνήσει με τα σωματεία για να πάρουν την άποψή τους αν επιθυμούν και πώς να ξεκινήσει το εν λόγω πρωτάθλημα.

Παρακαλούμε όπως μας απαντήσετε ΑΜΕΣΑ , τις επιπτώσεις και τις ποινές για το σύλλογό μας στην περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής στο … ιδιόμορφο αυτό πρωτάθλημα που πρόκειται να ξεκινήσει.”

Ενώ η ομάδα της Ξάνθης απευθύνθηκε και στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τονίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν, χωρίς πάντως να έχουν πάρει απάντηση. Η επιστολή αναφέρει:

Αξιότιμοι κύριοι

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η έναρξη του πρωταθλήματος της Α΄ εθνικής κατηγορίας γυναικών την προσεχή Κυριακή 4 Απριλίου επιβάλλεται να αναβληθεί για τουλάχιστον 2 εβδομάδες για τους παρακάτω εξαιρετικά σοβαρούς λόγους:

  1. Η προετοιμασία των αθλητριών είναι ελλιπής καθότι η Ε.Π.Ο καθυστέρησε για δικούς της λόγους να μας εφοδιάσει με τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης και χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων. Το αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι ότι οι αθλήτριες έχουν προπονήσεις 2 εβδομάδων περίπου, χρονικό διάστημα που καθιστά επικίνδυνη για την υγεία τους τη συμμετοχή τους σε αγωνιστικό πρόγραμμα, και ειδικά σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μόλις 11 αγωνιστικών.
  1. Η τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου σε ότι αφορά στα rapid test είναι αδύνατη, καθώς δεν υπάρχει υγειονομική μονάδα ιδιωτική ή δημόσια που να μπορεί να καλύψει τη διενέργεια των test, στα ωράρια εντός Σαββατοκύριακου που θα τα καταστήσουν εμπρόθεσμα (24 ωρών κατ απαίτηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου) ειδικά για τις ομάδες που έχουν ακτοπλοϊκή μετακίνηση

Ευελπιστούμε ότι θα κατανοήσετε το μέρος των προβλημάτων που σας παραθέτουμε και με την υπεύθυνη στάση σας και την παρέμβαση σας, αναβληθεί η έναρξη του πρωταθλήματος, πρωτίστως για να διασφαλιστεί η υγεία των αθλητριών και δευτερευόντως για την αξιοπιστία και την αποφυγή περ εταίρω υποβάθμισης του αθλήματος.

Με τις επιστολές τελικά να πιάνουν τόπο καθώς η πρεμιέρα αναβλήθηκε, ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Share it