Search

Εκπληκτική Σάκκαρη πέρασε στα Ημιτελικά του Miami αφήνοντας εκτός την Οζάκα!

Τη σπουδαιότερη νίκη της καριέρας της πέτυχε η Μαρία Σάκκαρη στον Προημιτελικό του WTA 1000 Miami Open, κερδίζοντας και αφήνοντας εκτός, με 2-0 σετ, το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης και πρώην Νο1, Ναόμι Οζάκα, που ήταν αήττητη εδώ και 23 ματς και είχε να χάσει από τον Φλεβάρη του 2020.

Η Ελληνίδα τενίστρια έκανε το τέλειο ματς, παίζοντας πολύ επιθετικά κόντρα σε με παίκτρια με γρήγορα και δυνατά χτυπήματα. Η Σάκκαρη με τα βαθειά χτυπήματά της στη baseline, κατάφερε να μην επιτρέψει στην Ιαπωνέζα να βρει ρυθμό, η οποία σε συνδυασμό με το γεγονός ότι είχε κάκιστο ποσοστό στο πρώτο servis, έδειχνε να τα έχει χαμένα, από το ξεκίνημα του αγώνα.

Το πρώτο σετ ήταν ονειρεμένο για την Μαρία Σάκκαρη. 6-0 σε 21 λεπτά, σχεδόν χωρίς καθόλου λάθη και με την απόλυτη συγκέντρωση. Η Οζάκα επηρεάστηκε και από τον δυνατό αέρα που έπνεε και είναι ενδεικτικό ότι έκλεισε το πρώτο σετ με μόλις 8 κερδισμένους πόντους, κανέναν Winner, 35% στο πρώτο servis και 12 αβίαστα λάθη!

Στο δεύτερο σετ η Ιαπωνέζα ανέβασε τον ρυθμό της και αφού υπερασπίστηκε για πρώτη φορά το servis της, με την Σάκκαρη να χάνει 3 break points, έκανε break στο servis της Ελληνίδας για το 0-2 για να φτάσουμε εν τέλει στο 1-4. Στη συνέχεια η Ελληνίδα παίκτρια του Τομ Χιλ, μείωσε σε 2-4, έκανε το break για το 3-4 και ισοφάρισε σε 4-4. Στο 9ο game αυτού του η Οζάκα που σέρβιρε βρέθηκε να προηγείται με 40-0, θέλοντας μια ακόμα μπάλα για να κλείσει το game.

Κάπου εκεί εκτυλίχθηκε η φάση που έκρινε οριστικά την αναμέτρηση. Η Μαρία Σάκκαρη έβγαλε δύο εκπληκτικές άμυνες και με μια φοβερή λόμπα, με την Οζάκα να έχει ανέβει στο φιλέ, μείωσε σε 15-40, με την αντίδραση της Ιαπωνέζας να είναι χαρακτηριστική της ψυχολογίας. Ακολούθησαν από την πλευρά της 4 συνεχόμενα αβίαστα λάθη για να κάνει η Σάκκαρη το break για το 5-4 και να κλείσει εν τέλει το δεύτερο σετ και το ματς στο 6-4.

Mε αυτή της τη νίκη η Μαρία Σάκκαρη, που στους προηγούμενους γύρους κέρδισε τις Ρους (2ος γύρος), Σαμσόνοβα (3ος γύρος) και Πεγκούλα (4ος γύρος), αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να επιστρέψει στο Top 20 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Στον αποψινό Ημιτελικό η Μαρία Σάκκαρη θα βρει απέναντί της το Νο8 του ταμπλό, την Καναδή Μπιάνκα Αντρεέσκου, με το πρώτο servis να γίνεται περίπου στις 03:30 το ξημέρωμα.

Share it