Search

Ήττα στα Προημιτελικά του Miami από τον Χούρκατζ για τον Τσιτσιπά!

Την ήττα με 2-1 σετ (2-6, 6-3, 6-4) , μετά από περισσότερες από δύο ώρες αγώνα, γνώρισε από τον Πολωνό Χούμπερτ Χούρκατζ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα Προημιτελικά του ATP 1000 Miami Open. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη ήττα του Στεφ, από τον αντίπαλό του σε 9 ματς, ο οποίος είχε άσχημα ποσοστά στους κερδισμένους πόντους στο 2ο servis και αρκετά χαμένα break point, με τον Χούρκατζ να κάνει αρκετή ζημειά με το backhand.

Ο Έλληνας Πρωταθλητής ξεκίνησε πολύ καλά το ματς, οδηγώντας τον αντίπαλό του σε αρκετά λάθη, κάνοντας break μόλις στο πρώτο game του αγώνα, φτάνοντας μέχρι και το 4-2. Ακολούθησε ένα ακόμα break και εν τέλει ο Τσιτσιπάς κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-2.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον Έλληνα τενίστα να κάνει break και να φτάνει έπειτα στο 2-0. Στο τρίτο game ο Χούρκατζ έσβησε δύο break points και μείωσε σε 2-1, σε έαν πολύ κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης και στη συνέχεια έκανε αυτός break στο servis του Στέφανου για το 2-2, για να πάρει έπειτα και το προβάδισμα με 2-3 και 3-4, σε ένα σημείο που τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια φθοράς για τον Έλληνα, είχαν κάνει την εμφάνισή τους. Στο 8ο game ο Χούρκατζ έσπασε και πάλι το servis του Τσιτσιπά για το 3-5 και έκλεισε το σετ σερβίροντας για το 3-6.

Το 3ο σετ δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Τσιτσιπά, ο οποίος δέχθηκε ποινή ενός servis για καθυστέρηση. Παρ’όλα αυτά υπερασπίστηκε το servis του και οι δύο τενίστες έφτασαν στο 2-2. Κάπου εκεί άρχισαν να εμφανίζονται και τα πρώτα σημάδια κόπωσης για τον Έλληνα Πρωταθλητή, ο οποίος έδειχνε και εκνευρισμένος, χειροκροτώντας σε μια φάση ειρωνικά μια απόφαση του διαιτητή.

Ο Χούρκατζ εκμεταλλευόμενος όλα τα παραπάνω κατάφερε παρά το προβάδισμα του Στεφ με 40-0, να κάνει το break για το 2-4 και στη συνέχεια το κλείδωσε φτάνοντας στο 2-4. Στα υπολοιπόμενα games και οι δύο υπερασπίστηκαν το servis του για να επικρατήσει εν τέλει ο Πολωνός με 4-6.

Κακό αποτέλεσμα για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος με βάση και τα αποτελέσματα που είχαν προηγηθεί θα μπορούσε ακόμα και να κατακτήσει το τουρνουά, το οποίο ήταν το τελευταίο σε σκληρή επιφάνεια, μιας που το προσεχές διάστημα ξεκινά η χωμάτινη περίοδος.

Share it