Search

Αίτημα για αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Γυναικών απο Βασίλισσες και ακόμα 14 ομάδες

Αίτημα για μη διεξαγωγή του πρωταθλήματος  Α’ Εθνικής Γυναικών που ξεκινά την Κυριακή 4 Απριλίου, ζήτησαν με επιστολή που υπογράφουν συνολικά 15 ομάδες.

Αναλυτικά η επιστολή των 15 ομάδων, ανάμεσα τους και οι Βασίλισσες, αναφέρει:

Προς  την ΕΠΟ

(Επιτροπή ποδοσφαίρου Γυναικών)

Ενημερωθήκαμε ότι την Κυριακή, 4-4-2021, θα αρχίσει το πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας Γυναικών.

Επειδή όμως ο χρόνος από την έναρξη των προπονήσεων (μετά μάλιστα από μεγάλη αποχή) είναι πάρα πολύ μικρός, η βιαστική συμμετοχή των κοριτσιών σε ένα πιεστικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα είναι άκρως επικίνδυνη για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Επιπροσθέτως, υπάρχουν τεράστιες διαδικαστικές δυσκολίες προκειμένου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του υγειονομικού πρωτοκόλλου παρά τις προσπάθειές μας. Πρέπει επίσης να λάβετε σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες βρίσκονται σε περιοχές που συνεχίζουν να είναι στο βαθύ κόκκινο από πλευράς κορονοϊού με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Περιμέναμε μάλιστα και τις απαραίτητες τροποποιήσεις της προκήρυξης του πρωταθλήματος σχετικά με τον υποβιβασμό και τις συνέπειες σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής, όπως είχαμε προτείνει και συμφωνήσει στις αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις.

Για τους παραπάνω λόγους, που για μας που ζούμε τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα σοβαροί, παρακαλούμε για την αναβολή του πρωταθλήματος, προκειμένου να δοθεί ο επαρκής χρόνος, ώστε να εξασφαλιστεί τόσο η υγεία των αθλητριών όσο και το κύρος του ποδοσφαίρου Γυναικών, για το οποίο όλοι μας αγωνιζόμαστε.

Οι ομάδες Α΄ κατηγορίας Γυναικών

Share it