Search

Γ’ Εθνική: Επιστρέφει με ματσάρες και μαγνητίζει το ενδιαφέρον

Την Κυριακή 4 Απριλίου σύμφωνα με την ΚΥΑ που κοινοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου (θυμηθείτε εδώ), θα πραγματοποιηθεί η επανεκκίνηση της Γ’ Εθνικής.

Η τελική απόφαση φυσικά παρ’ όλο που οι λοιμοξιολόγοι έδωσαν το «οκ», ανήκει στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στη νέα της διοίκηση που αν και έχει λιγότερες από 48 ώρες εκλεγμένη, θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις αυτή την εβδομάδα.

Για την Γ’ Εθνική μάλιστα, οι αποφάσεις αυτές είναι πολύ πιθανό να παρθούν και κατά την διάρκεια της σημερινής ημέρας (Δευτέρα 29/3), με το σενάριο νέας αναβολής να μην συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Έτσι, μετά από 5 μήνες και κάτι (στις 25 Οκτωβρίου τα τελευταία ματς που διεξήχθησαν) οι ομάδες θα ξανά μπουν στο γήπεδο όχι μόνο για προπονήσεις αλλά και για αγώνες.

Επανεκκίνηση από εκεί που είχε μείνει 

Το ερώτημα από ποια αγωνιστική θα συνεχίσουν να παίζουν οι ομάδες έχει απάντηση και αυτή είναι από εκεί που σταμάτησαν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το πρωτάθλημα θα επιστρέψει με την 5η αγωνιστική (μιλώντας για τον 1ο όμιλο) καθώς είχαν παιχτεί οι πρώτες 4 πριν την διακοπή. Στις 4 βέβαια που είχαν διεξαχθεί, υπήρξαν και ματς που αναβλήθηκαν λόγω κρουσμάτων σε ομάδες. Αυτά θα οριστούν κάποια στιγμή εμβόλιμα. Ο λόγος για τα παιχνίδια της 4ης στροφής Νέστος Χρυσούπολης – Απόλλων Παραλιμνίου, Άρης Αβάτου – ΑΕ Αμπελοκήπων & ΑΕ Ευόσμου – Ελπίς Σαπών. Το Απόλλων Παραλιμνίου – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου της 3ης αγωνιστικής που είχε αναβληθεί ματαιώνεται και ο Απόλλων παίρνει 3 βαθμούς άνευ αγώνα καθώς η ομάδα της Ροδόπης δεν συνεχίζει στο πρωτάθλημα.

Τι θα δούμε στην επιστροφή

Η επιστροφή του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής συνδυάζεται με πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και θρακιώτικες μονομαχίες. Πιο συγκεκριμένα, στα ντέρμπι της Θράκης, ο Ορφέας Ξάνθης φιλοξενεί τον Άρη Αβάτου στην παραδοσιακή ξανθιώτικη πια μάχη των τελευταίων ετών στην κατηγορία. Επίσης, η Ελπίς Σαπών φιλοξενεί την ΑΕ Διδυμοτείχου, με τους δύο «πράσινους» να είναι αμφότεροι νεοφώτιστοι και συνεπώς να έχουν τον ίδιο στόχο, αυτόν της παραμονής. Η έτερη εκπρόσωπος του Έβρου Αλεξανδρούπολη FC, φιλοξενείται στην Θεσσαλονίκη από ένα εκ των φαβορί για άνοδο, τον Ηρακλή, σε μία δύσκολη αποστολή που όμως δεν φοβίζει την ομάδα της Θράκης όπως απέδειξε στις πρώτες στροφές πριν την διακοπή. Τέλος, η Αναγέννηση Θαλασσιάς υποδέχεται τον πάντα υπολογίσιμο παρά το μέτριο από βαθμολογικής συγκομιδής ξεκίνημα του Νέστο Χρυσούπολης.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής:

Απόλλων Παραλιμνίου – Αετός Ορφανού
Ορφέας Ξάνθης – Άρης Αβάτου
Ελπίς Σαπών – ΑΕ Διδυμοτείχου
Αναγέννηση Θαλασσιάς – Νέστος Χρυσούπολης
Ηρακλής – Αλεξανδρούπολη FC
Εθνικός Σοχού – Πανδραμαϊκός
Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου – ΑΕ Ευόσμου
ΑΕ Αμπελοκήπων – Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου 3-0 α.α.

Η βαθμολογία πριν την διακοπή είχε ως εξής:

1. Ορφέας Ξάνθης 10 (9-3)

-. Αετός Οφρυνίου 10 (7-3)

3. Πανδραμαϊκός 9 (6-2)

-. Αλεξανδρούπολη FC 9 (4-2)

-. Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου 9 (5-6)

6. Ηρακλής Αμπ. 6 (8-2)

7. ΑΕ Αμπελοκήπων 4 (3-4)*

-. Ελπίς Σαπών 4 (2-3)*

-. ΑΕ Ευόσμου 4 (3-5)*

10. ΑΕ Διδυμοτείχου 3 (5-5)

-. Νέστος Χρυσούπολης 3 (3-3)*

-. Απόλλων Παραλιμνίου 3 (2-2) *

-. Εθνικός Σοχού 3 (4-5)

-. Άρης Αβάτου 3 (3-5)*

15. Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 0 (2-8) *

-. Αναγέννηση Θαλασσιάς 0 (0-8)

* Ο Απόλλων Παραλιμνίου  έχει δύο ματς λιγότερα, απο ένα έχουν Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Νέστος Χρυσούπολης Άρης Αβάτου, Ελπίς Σαπών, ΑΕ Ευόσμου και ΑΕ Αμπελοκήπων.

Share it