Search

Συγκλονιστικές μάχες και νίκη στο νήμα για τον Hamilton!

Έναν άκρως εντυπωσιακό ξεκίνημα μας έφερε ο πρώτος αγώνας της Φόρμουλα ένα με τον Hamilton να βλέπει πρώτος την καρό σημαία και τον Verstappen να τερματίζει ελάχιστα πίσω του.

Ο αγώνας ξεκίνησε υπό τις χειρότερες προϋποθέσεις για τον Perez όταν στον γύρο σχηματισμού ο κινητήρας έσβησε τελείως με τον Μεξικανό να  καταφέρνει να τον θέσει ξανά σε λειτουργία γεγονός που τον ανάγκασε να ξεκινήσει από τα πιτ. Ο πρώτος γύρος βρήκε την Haas του Nikita Mazepin να εγκαταλείπει όμως το αυτοκίνητο ασφαλείας δεν έκανε κάποια διαφορά. Οι μάχες μεταξύ Norris, Ricciardo και Leclerc ήταν στο όριο καθώς ωραίες μάχες προσέφερε ο Alonso, πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει, ενώ θεαματικές προσπεράσεις είδαμε και από τον Tsunoda που παρότι ήταν ο πρώτος του αγώνας έδειξε έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας. Η Μercedes έκανε δύο φορές το undercut πάνω στον Verstappen δίνοντας την δυνατότητα στον Hamilton να βρίσκεται μπροστά. Στον 52ο γύρο, ο Ολλανδός έφτασε σε απόσταση αναπνοής και άρχισε να πιέζει για την πρώτη θέση με την δυνατότητα που του έδιναν τα πιο φρέσκα ελαστικά. Ο οδηγός της Ρεντ Μπουλ έκανε την κίνηση του στην τέταρτη στροφή όμως η καλή αμυντική θέση του Βρετανού τον οδήγησε να κάνει την προσπέραση του από την εξωτερική όμως αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να πατήσουν και οι τέσσερις τροχοί εκτός πίστας, Οι αγωνοδίκες ενήργησαν αμέσως και έδωσαν την εντολή να δώσει πάλι πίσω την θέση του, με τον Hamilton να βρίσκεται και πάλι μπροστά. Παρότι ο Verstappen ήταν κοντά δεν κατάφερε να απειλήσει και έτσι ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την πρώτη νίκη στην σεζόν.

Οδηγός της ημέρας ανακηρύχθηκε ο Perez για την φοβερή του ανάκαμψη, ενώ και η  Μακλάρεν με την τέταρτη θέση του Norris πρόσθεσε καλούς πόντους για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Απογοήτευσε ο Vettel με την εμφάνιση του και την 15η θέση ενώ ο Gasly ήταν άτυχος στην αρχή. Ταχύτερος γύρος και +1 πόντος για την Μερσέντες και τον Bottas με τον Φιλανδό να κάνει τον ταχύτερο γύρο.

Γενικά ήταν ένας αγώνας με πολλές και θεαματικές μάχες κρατώντας το ενδιαφέρον μέχρι τέλους, γεγονός που μας ανοίγει την όρεξη για το τι πρόκειται να δούμε στην συνέχεια.

Share it