Search

Pre Game: Το Ξάνθη – Εργοτέλης με τα… μάτια του SportsAddict!

Ακόμα ένα κομβικής για την συνέχεια του πρωταθλήματος δίνει η Ξάνθη που υποδέχεται στο Xanthi Arena τον Εργοτέλη (14:45, ΕΡΤ3, SportsΑddict.gr), σε ένα ματς που οι Ξανθιώτες θέλουν να εκμεταλλευτούν την εξαιρετική τους αγωνιστική κατάσταση και με νίκη επί των Κρητικών να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς την κορυφή.

Η Ξάνθη είναι αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια, από τότε που ανέλαβε ο Μπάμπης Τεννές, με τρεις νίκες και τρεις ισοπαλίες. Έχει δεχτεί ένα γκολ σε αυτά τα έξι και είναι η μία από τις τέσσερις ομάδες, που έχουν δεχτεί μόλις οκτώ γκολ. Μπορεί τα γήπεδα να είναι άδεια ωστόσο η Ξάνθη έχει καταφέρει να έχει μια απο τις καλύτερες συγκομιδές σε εντός έδρας παιχνίδια, έχοντας 5 νίκες και δύο ισοπαλίες(και οι δύο με 0-0) έχοντας δεχτεί μόλις ένα γκολ στη νίκη με 2-1 επί της Ιεράπετρας. Και οι πέντε νίκες της είναι με ένα γκολ, οι τέσσερις με 1-0 και μια με 2-1.

Η ομάδα της Ξάνθης θέλει να κάνει ακόμα ένα προσπέρασμα στην βαθμολογία και να πάει στις επόμενες αγωνιστικές χωρίς εκκρεμότητες για την κορυφή(δείτε πως διαμορφώνεται η κατάσταση αυτή την στιγμή).  Απο την άλλη ο Εργοτέλης προέρχεται απο τρεις ήττες στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια, όλες με 1-0, τον έφεραν πλέον τρίτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι και οι έξι ήττες του Εργοτέλη στη σεζόν είναι με 1-0!

Το ματς με τους Κρητικούς αποκτά ξεχωριστή σημασία για τους Θρακιώτες μια και θα είναι το πρώτο ματς που θα φορέσει την επετειακή φανέλα για να τιμήσει τα 200χρόνια απο την Ελληνική επανάσταση(δείτε ΕΔΩ).

Ο Μπάμπης Τεννές δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ανδρέα Τάτου αντίθετα όμως επιστρέφουν και ενισχύουν την ομάδα οι Ίτσο, Μπριλάντε και Καπνίδης. Δείτε την αποστολή της Ξάνθης ΕΔΩ

Χωρίς τρεις παίκτες ταξίδεψε για την Ξάνθη η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη. Δείτε την αποστολή του Εργοτέλη ΕΔΩ

Την αναμέτρηση ορίστηκε να διευθύνει ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης απο την ΕΠΣ Χαλκιδικής, με την 17η στροφή να έχει και Θρακιώτικο ορισμό. Δείτε αναλυτικά τους διαιτητές που ορίστηκαν απο την ΚΕΔ ΕΔΩ

Επί 11 χρόνια η Ξάνθη και ο Εργοτέλης έδιναν μάχες στη μεγάλη κατηγορία με ισορροπημένα αποτελέσματα. Από το 2004 ως το 2015 σε 18 αγώνες έκαναν από επτά νίκες η κάθε ομάδα. Απόλυτη ισορροπία είχαν και στις έδρες τους.

Η Ξάνθη είχε στην έδρα της τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Και ο Εργοτέλης στην έδρα του έκανε τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες!

Από το 2015 χώρισαν, αφού υποβιβάστηκε ο Εργοτέλης και φέτος ξαναβρέθηκαν. Στον πρώτο γύρο ο Εργοτέλης επικράτησε με 2-1 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι (19’ σουτ Κόνραντ, 88’ σουτ Μπουρσέλης – 50’ σουτ Τάτος).

Share it