Search

LIVE: Λεπτό προς λεπτό το Ξάνθη-Εργοτέλης!

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι!

Δέκατη έβδομη (17η) αγωνιστική στη Super League 2 σήμερα Σάββατο 27 Μαρτίου, με την Ξάνθη να υποδέχεται τον Εργοτέλη σε ένα ακόμα μεγάλο ντέρμπυ, από το οποίο αποζητά μόνο τη νίκη. Το SportsAddict.gr θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όσα συμβούν στη σημερινή αναμέτρηση. Το LIVE συντονίζει ο Κώστας Νασούδης, ρεπορτάζ από τον Νεκτάριο Αμποβιανίδη.

Θυμηθείτε το Pre Game του αγώνα, με τα τελευταία νέα, την προϊστορία και τις αποστολές των δύο ομάδων, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Την περασμένη Κυριακή για την 16η αγωνιστική, η Ξάνθη έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από τα Χανιά μετά το 0-0 με την τοπική ομάδα (θυμηθείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του αγώνα), ενώ ο Εργοτέλης ηττήθηκε με 0-1 από τον Καραϊσκάκη Άρτας.

Θυμηθείτε τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής της Super League 2 EΔΩ, τα καλύτερα στιγμιότυπα ΕΔΩ και την βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μετά το μεσοβδόμαδο εξ αναβολής ματς του Απόλλων Λάρισας με τη Δόξα Δράμας ΕΔΩ.

14:00 Με τον αγώνα του Διαγόρα με τον Λεβαδειακό ανοίγει αυτή την ώρα η αυλαία της 17ης αγωνιστικής (αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ), ενώ όπως όλα δείχνουν το ματς του Ιωνικού με την Παναχαϊκή θα αναβληθεί. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:05 Τον γαλανόλευκο φάρο επισκέφτηκαν μέλη της αποστολής του ΑΟΞ, την περασμένη εβδομάδα, μετά το ταξίδι στα Χανιά. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:10 Ο Τάσος Παπάζογλου ήταν ο MVP της Ξάνθης στον αγώνα με τα Χανιά, σύμφωνα με τους φίλους της ομάδας. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:12 Το Αιγάλεω στο οποίο αγωνίζονται πλέον ως δανεικοί από τον ΑΟΞ οι Σουλεϊμάν και Βαλμάς (Θυμηθείτε ΕΔΩ), επικράτησε με 1-2 της Νίκης Βόλου πριν από λίγο, στην πρεμιέρα της Football League.

14:15 Στο γεγονός ότι η Ξάνθη παρουσιάστηκε κουρασμένη, στάθηκε ο Γιώργος Μαραντάς στις δηλώσεις του μετά το ματς με τα Χανιά. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:18 “Τα πράγματα με τον Τεννέ είναι πολύ καλύτερα”, ανέφερε ο Θανάσης Παπάζογλου. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:20 Δείτε ΕΔΩ την νέα τελική εντυπωσιακή όψη που απέκτησαν τα αποδυτήρια του ΑΟΞ, που είναι από άλλο επίπεδο.

14:22 Σε εξαιρετική κατάσταση είναι ο αγωνιστικός χώρος του Xanthi Arena, που μεσοβδόμαδα ντύθηκε στα λευκά. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:25 Η πρωτοπορεία της ΠΑΕ Ξάνθη στην επιμόρφωση και εξειδίκευση του ιατρικού της τιμ. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:28 Χωρίς τον ηγέτη της Ανδρέα Τάτο παρουσιάζεται στο σημερινό ματς η Ξάνθη, με τον αρχηγό του ΑΟΞ ωστόσο να στέλνει το μήνυμά του στους συμπαίκτες του, δίνοντας έναυσμα νίκης. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

14:30 Ώρα για τις συνθέσεις των ομάδων:

ΑΟ Ξάνθη (Τεννές): Μπέντο, Τζούρμαν, Παπάζογλου Τ., Βέρκερ, Πέτροβιτς, Δημούτσος, Σιατραβάνης, Μπριλάντε, Παπάζογλου Θ., Μικελτάτζε, Έμπερτ.
Αναπληρωματικοί: Ίζο, Καπνίδης, Παντελιάδης, Τεσίγια, Μυστακίδης, Σχρόιγεν, Θυμιάνης, Τσαμούρης, Ντίνας.

Εργοτέλης (Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Ρέις, Ποζατζίδης, Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέιος, Τσέλιος, Αμπντουλαχί, Μπουρσέλης, Κοκκίνης, Μανοσάκης.
Αναπληρωματικοί: Τζελέπης, Κουάτεγκ, Πατρινός, Κωστανάσιος, Κατσούρι, Κόνραντ, Κόλα, Αλεξάκης, Μπουτσάκης.

14:35 Πέραν του Τάτου, ο Μπάμπης Τεννές δεν έχει στη διάθεσή του επίσης τους τραυματίες Στάθη, Βασίλεφ και Αλή όπως και τους Κέλαβα, Βόλτερς, Έλλιοτ. Από την άλλη ο Εργοτέλης παρατάσσεται χωρίς τους Σαρρή, Νεράλ και Σερβιλάκη.

14:40 Διαιτητής του αγώνα είναι ο Τσακαλίδης της ΕΠΣ Χαλκιδικής με βοηθους τους Διαμαντή της ΕΠΣ Ηπείρου και Μάνο της ΕΠΣ Λάρισας. Τέταρτος είναι ο Πουλικίδης της ΕΠΣ Δράμας.

14:43 Οι δύο ομάδες πραγματοποιούν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

14:45 Σέντρα στον αγώνα!

2′ Μικρή διακοπή στο ματς, έχει ματώσει στο κάτω χείλος ο Θανάσης Παπάζογλου και του παράσχονται οι πρώτες βοήθειες.

14:47 Ημίχρονο στη Ρόδο. Στο 0-0 Διαγόρας και Λεβαδειακός.

5′ Πρώτη τελική στο ματς, με την κεφαλιά του Θάναση Παπάζογλου μετά το φάουλ του Έμπερτ να περνά αρκετά πάνω από την εστία του Κατσιμήτρου.

11′ Πρώτη μεγάλη φάση στο ματς. Ο Εργοτέλης βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Αμπντουλαχί βρέθηκε έξω από την περιοχή έχοντας χώρο για το σουτ, το επιχείρησε και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπέντο που απλά παρατηρούσε την τροχιά της μπάλας.

14′ Δεύτερη τελική για τον Εργοτέλη μέσα σε λίγα λεπτά, με την κεφαλιά του Μανουσάκη μετά από κόρνερ να μην ανησυχεί τα καρέ του ΑΟΞ.

17′ Σουτ του Μανουσάκη από αρκετά πλάγια η μπάλα άουτ.

21′ Ξεπεράσαμε το πρώτο εικοσάλεπτο στα Πηγάδια, με τον Εργοτέλη να είναι ανώτερος. Η Ξάνθη μπήκε καλύτερα στο ματς, όμως από το 8ο λεπτό και έπειτα οι φιλοξενούμενοι έχουν την υπεροχή.

23′ Άλλη μια διακοπή στο ματς μετά την δυνατή μονομαχία Μπριλάντε και Πέιου, με τον παίκτη της Ξάνθης να έχει χτυπήσει στο γόνατο.

25′ Η Ξάνθη σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Έμπερτ, όμως ο ρέφερι ακυρώνει το γκολ για επιθετικό φάουλ. Πιθανότατα υποδεικνύει παράβαση εις βάρος του Θανάση Παπάζογλου, ο οποίος όμως διεκδίκησε την μπάλα με τον Μπάτζιο, ενώ στον αγωνιστικό χώρο βρέθηκε ο Μαζουλουξής, πιθανότατα από συμπαίκτη του!

27′ Επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο και ο Μπριλάντε. Με 11 και πάλι η Ξάνθη.

35′ Δέκα λεπτά ακόμα στο πρώτο μέρος. Καλό ματς ως τώρα, με κάμποσες φάσεις και δυνατές μονομαχίες. Ο παράγοντας δύναμη θα κρίνει πολλά στο σημερινό ματς και ως τώρα οι φιλοξενούμενοι υπερέχουν εκεί.

36′ Ωραία επίθεση από τον Εργοτέλη, που έμεινε για αρκετή ώρα στα καρέ της Ξάνθης, όμως το σουτ του Μαζουλουξή ήταν πολύ άστοχο στο τέλος της φάσης.

38′ Πρώτη κίτρινη κάρτα στο ματς την οποία αντικρίζει ο Τσέλιος.

39′ Λάθος της άμυνας του Εργοτέλη, ο Σιατραβάνης είδε την μπάλα να του στρώνεται, αλλά ο Κατσιμήτρος βγήκε γρήγορα από την εστία του, του έκλεισε το οπτικό πεδίο και παραχώρησε κόρνερ στο σουτ που επιχείρησε.

39′ Πέρασε ανεκμετάλλευτο το κόρνερ που κέρδισε η Ξάνθη, μιας που η κεφαλιά του Τζούρμαν δεν ήταν καλή.

40′ Πρώτη κάρτα και για παίκτη της Ξάνθης και συγκεκριμένα στον Δημούτσο για ένα μαρκάρισμα στον Αμπντουλαχί.

45′ Συμπληρώσαμε τα πρώτα 45 λεπτά. Δύο λεπτά θα είναι οι καθυστερήσεις για το πρώτο μέρος.

15:32 Ημίχρονο στην Ξάνθη. Στο 0-0 οι δύο ομάδες, με τον Εργοτέλη να έχει σε γενικές γραμμές την υπεροχή, να έχει και το δοκάρι του Αμπντουλαχί στο 11′, όμως την Ξάνθη να μπορούσε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ, με το γκολ του Έμπερτ που όπως φαίνεται και από τα ριπλέι, κακώς ακυρώθηκε στο 25ο λεπτό.

15:35 Ανοίγει το σκορ ο Λεβαδειακός στη Ρόδο με τον Κωστή στο 74′. Διαγόρας Ρόδου-Λεβαδειακός 0-1.

15:40 Με τη νέα της επετειακή εμφάνιση αγωνίζεται σήμερα η Ξάνθη, για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821. Δείτε ΕΔΩ την νέα φανέλα.

15:45 Κάνει δύο τα τέρματά του ο Λεβαδειακός και πάλι με τον Κωστή στο 84′. Διαγόρας Ρόδου-Λεβαδειακός 0-2.

15:46 Οι δύο ομάδες επιστρέφεουν στον αγωνιστικό χώρο.

46′ Με τριπλή αλλαγή ξεκινά το δεύτερο μέρος ο ΑΟΞ. Τζούρμαν, Μπριλάντε και Πέτροβιτς αφήνουν τη θέση τους στους Θυμιάνη, Τσαμούρη και Σχρόιγεν.

15:47 Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο!

47′ Χαρακτηριστικό πως ο Μπάμπης Τεννές άλλαξε τα 3/4 της άμυνάς του. Το 4-2-3-1 παραμένει με τον Τσαμούρη να πηγαίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Σιατραβάνη (!) δεξί μπακ και τον Τάσο Παπάζογλου να γυρίζει στα στόπερ.

50′ Δεύτερη κίτρινη σε παίκτη του Εργοτέλη και συγκεκριμένα στον Ποζατζίδη για μαρκάρισμα στον Θυμιάνη.

51′ Σηκώνονται για ζέσταμα Καπνίδης, Μυστακίδης και Τεσίγια.

55′ Δέκα λεπτά στο δεύτερο μέρος χωρίς κάτι ιδιαίτερο ως τώρα.

59′ Διπλή αλλαγή για τον Εργοτέλη, με τον Μπουτσάκη να περνά στη θέση του Κοκκίνη και τον Κόνραντ σε αυτή του Μπουρσέλη.

60′ Πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος , με το σουτ του Μανουσάκη να μην είναι το ιδανικό και τον Μπέντο να πέφτει και να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα.

64′ Καλή στιγμή για τον Εργοτέλη, που από λάθος της άμυνας της Ξάνθης, βγήκε στη κόντρα με τον Κόνραντ να γυρίζει τη σέντρα από τα αριστερά και το σουτ του Τσέλιου να περνά μόλις έξω από το αριστερό δοκάρι του Μπέντο.

65′ Τέταρτη αλλαγή για την Ξάνθη με τον Μυστακίδη να περνά στη θέση του Θανάση Παπάζογλου. Πλέον ο Μικελτάτζε πηγαίνει στην κορυφή της επίθεσης και ο Μυστακίδης πηγαίνει στα δεξιά.

67′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ για την Ξάνθη!
Στέκεται τυχερή η Ξάνθη σε αυτή τη φάση, με το σουτ του Δημούτσου να κοντράρει αρχικά στον Μικελτάτζε και στη συνέχεια στους αμυντικούς του Εργοτέλη, την μπάλα έπειτα να στρώνεται στον Μικελτάτζε και τον Γεωργιανό φορ να σκοράρει για το 1-0.

68′ Αποβάλλεται ο γενικός αρχηγός του Εργοτέλη, κ. Λαμπράκης για διαμαρτυρίες στη φάση του γκολ. Ζητούν επιθετικό φάουλ οι φιλοξενούμενοι του Μυστακίδη στον Τσέλιο πριν η μπάλα καταλήξει στον Δημούτσο.

71′ Μακρινό σουτ του Αμπντουλαχί, απελπιστικά άστοχο.

73′ Tρίτη αλλαγή για τον Εργοτέλη με τον Ρέις να αφήνει τη θέση του στον Κούατεγκ.

76′ Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη να διπλασιάσει τα τέρματά της, με το σουτ του Μυστακίδη να σταματά στο αριστερό δοκάρι.

77′ Κίτρινη κάρτα στον Μικελτάτζε για μια αψιμαχία που είχε με τον Μπάτζιο.

81′ Κλείνει τις αλλαγές του ο Εργοτέλης με τον Κωστανάσιο να αντικαθιστά τον Μανουσάκη και τον Κατσούρι να περνά αντί του Πέιου.

82′ Ολοκληρώνει τις αλλαγές της και η Ξάνθη με τον Έμπερτ να αφήνει τη θέση του στον Ντίνα.

83′ Κίτρινη κάρτα στον Ποζατζίδη που τράβηξε από τη φανέλα στον Μυστακίδη, που έφευγε στην αντεπίθεση.

16:27 Να αναφέρουμε πως στο ματς της Ρόδου που έχει λήξει εδώ και περίπου μισή ώρα, ο Λεβαδειακός επικράτησε εν τέλει με 0-4 του Διαγόρα, πετυχαίνοντας δύο ακόμα τέρματα στις καθυστερήσεις με τους Πολέτο και Θεοχάρη.

85′ Τελευταίο πεντάλεπτο στο παιχνίδι, με την Ξάνθη να διατηρεί το 1-0 από το 67′. Ο Εργοτέλης ξεκίνησε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, όμως ο ΑΟΞ από το 65′ περίπου και την είσοδο του Μυστακίδη υπερτερεί του αντιπάλου της.

90′ Συμπληρώθηκε η κανονική διάρκεια του αγώνα. Τέσσερα λεπτά ο επιπλέον χρόνος.

90+4′ Εκπληκτική επέμβαση του Βέρκερ, ο οποίος έπεσε με αυτοθυσία και έβαλε τη κόντρα στο σουτ του Κόνραντ.

90+5′ Βλέπει δεύτερη κίτρινη, κόκκινη, ο Μικελτάτζε, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε διότι οι παίκτες του Εργοτέλη δεν έβγαλαν την μπάλα έξω, με τον Βέρκερ στο έδαφος.

90+6′ Κάρτα και στον Θυμιάνη επίσης για διαμαρτυρία.

90+7′ Κεφαλιά του Μαζουλουξή η μπάλα άουτ, μετά από έμμεσο φάουλ για τους φιλοξενούμενους.

16:40 Τέλος! Πολύ σημαντική νίκη για την Ξάνθη, η οποία ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες, επικράτησε με 1-0 του Εργοτέλη και τον προσπέρασε στη βαθμολογία!

16:45 Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του αγώνα!

Share it