Search

Λευκή ισοπαλία για την Εθνική Ελπίδων με βασικούς του Κώστα Θυμιάνη και Φώτη Ιωαννίδη!

Πρεμιέρα με το… αριστερό για την Εθνική ομάδα Ελπίδων της Ελλάδας που έμεινε στο 0-0 με την Κύπρο στην πρώτη αγωνιστικών του 4ου ομίλου των προκριματικών του Euro U21, ξεκινώντας με απώλεια βαθμών την προσπάθειά της για να φτάσει στα τελικά της διοργάνωσης.

Η Εθνική μας έχοντας βασικούς τον αμυντικό μέσο της Ξάνθης, Κώστα Θυμιάνη και τον Κομοτηναίο φορ του Παναθηναϊκού, Φώτη Ιωαννίδη, ήταν καλύτερη απέναντι στην Κύπρο αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ καμία από τις ευκαιρίες.

Στις καλύτερες στιγμές για την Εθνική μας το δοκάρι του Ιωαννίδη, ενω και ο Θυμιάνης απείλησε στο 45′ με την προσπάθεια του να κόβεται απο τον πολύ καλό Κίττο. Η Κύπρος μετά το 20λεπτο άρχισε να ισορροπεί και είχε και αυτή δύο μεγάλες στιγμές να σκοράρει, με τον Μανδά να λέει “όχι” στον Ναούμ στο 36′ και τον Κακουλή να μην βρίσκει εστία στο αμέσως επόμενο λεπτό από πλεονεκτική θέση. Με φάση για την Κύπρο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αλλά ο Μανδάς έβγαλε το σουτ του Κωστή. Η σπουδαία ευκαιρία για τη «γαλανόλευκη» χάθηκε στο 66′, όταν από εκτέλεση κόρνερ του Τσιγκάρα από δεξιά, ο Ιωαννίδης έκανε το πλασέ στην κίνηση, o Κίττος ενστικτωδώς κράτησε την εστία του απαραβίαστη.. Η τελευταία φάση του παιχνιδιού ανήκε ξανά στην Ελλάδα, αλλά ο Πινακάς στο 87ο λεπτό δεν βρήκε εστία από θέση βολής, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Επόμενο ματς για την ομάδα του Γιάννη Γκούμα στις 05 Ιουνίου με αντίπαλο το Λιχτενστάιν εκτός έδρας.

ΕΛΛΑΔΑ: Μανδάς, Λύρατζης, Μιχαηλίδης, Διαμαντής, Τσαούσης (64’ Ζαγαρίτης), Τσιγγάρας, Θυμιάνης, Αλεξανδρόπουλος (64’ Κούτσιας), Μαχαίρας (64’ Χριστόπουλος), Εμμανουηλίδης (78’ Πινακάς), Ιωαννίδης.

ΚΥΠΡΟΣ: Κίττος, Σεργίου, Κερκέζ, Κυπριανού, Νικολάου (75’ Γαβριήλ), Κωστή, Χρυσόστομου (64’ Ιλία), Παναγιώτου, Ναούμ, Κακουλή (64’ Παρούτης), Κατσαντώνης (75’ Λούκα).

Share it