Search

Κοινό αίτημα σωματείων για επανέναρξη προπονήσεων και στην Β΄ & Γ΄ κατηγορία γυναικών

Με κοινό τους αίτημα προς την Κυβέρνηση, την Γ.Γ.Α. και την ΕΠΟ, ομάδες Β’ και Γ’ κατηγορίας ποδοσφαίρου γυναικών, ζητούν την επανέναρξη προπονήσεων και στις δικές τους κατηγορίες.

Την στήριξη τους στο ίδιο αίτημα, δηλώνουν και ομάδες της Α’ κατηγορίας όπως η Βασίλισσα της Θράκης, ωστόσο το αίτημα δεν υπογράφεται από τους Ροδόπη ’87, Έβρο Σουφλίου και Ποντιακό.

Αναλυτικά το αίτημα:

Αξιότιμο υπουργό αθλητισμού,
κύριο Ελευθέριο Αυγενακη.
Αξιότιμο γενικό γραμματέα αθλητισμού,
κύριο Μαυρωτά.
Αξιότιμο πρόεδρο επιτροπής ποδοσφαίρου γυναικών τις Ομοσπονδίας,
Κύριο Χατζησαρόγλου Γεώργιο.
Κοινοποίηση στον πρόεδρο ΠΣΑΠ,
Κύριο Μπαντή Γεώργιο.

Αξιότιμοι κύριοι.

Μετά την κοινοποίηση τις τελευταίας ΚΥΑ, στην ιστοσελίδα τις ΓΓΑ, την περασμένη Κυριακή, όπου επιτρέπεται η έναρξη προπονήσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες αθλημάτων, μεταξύ αυτών και στην Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών, υπήρξε μια τριήμερη κινητοποίηση από ένα σημαντικό αριθμό αθλητικών συλλόγων ποδοσφαίρου γυναικών, έτσι ώστε να σας καταθέσουμε εγγράφως, και με τα παρακάτω επιχειρήματα, το αίτημα για την λήψη απόφασης και για τα σωματεία όπου αγωνιζόμαστε στις δύο επόμενες κατηγορίες ποδοσφαίρου γυναικών Ελλάδος.

Το ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα διαθέτει τρεις κατηγορίες διαβάθμισης, οι οποίες και οι τρεις, στη μορφή τους είναι ερασιτεχνικές, και στη δομή τους, κυρίως αναπτυξιακές.

Ως επί το πλείστον δεν διαφέρει σε τίποτα, ένα σωματείο που αγωνίζεται στην Α’ Εθνική, με ένα έτερο σωματείο στην Β’ Εθνική ή στην Γ’ Εθνική πέραν μιας θεωρητικής διαφοράς δυναμικότητας η οποία δεν θεωρούμε ότι θα πρέπει να αποτελεί κριτήριο σε ένα αναπτυσσόμενο, αναπτυξιακό εγχείρημα όπως αυτό του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα μας. Μη ξεχνάτε δε, ότι πολλές αθλήτριες σωματείων μας, απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες της χώρας μας.

Ως εκ τούτου, ζητάμε το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να τηρείται για προπονήσεις στην Α’ Εθνική, το ίδιο πρέπει και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό, από την Ομοσπονδία, και για τα σωματεία στις άλλες δύο κατηγορίες.

Αξιότιμοι κύριοι,
τον Σεπτέμβριο η αριθμιτική δυναμική των συλλόγων στις τρεις κατηγορίες ήταν ως εξής:

Α’ Εθνική: 22 αθλητικά σωματεία.
Β’ Εθνική: 33 αθλητικά σωματεία.
Γ’ Εθνική: 44 αθλητικά σωματεία.

Σήμερα, όλα αυτά τα σωματεία, έχουν ήδη χάσει έναν αριθμό από αθλήτριες.

Ήδη νιώσαμε όλοι όσοι υπηρετούμε αυτά τα σωματεία στο ποδόσφαιρο γυναικών, ότι υπήρξε άνιση αντιμετώπιση, ειδικά με το γεγονός του αγώνα τις Εθνικής Γυναικών τον Νοέμβριο.

Κάθε μέρα, κάθε ώρα που μένουμε εκτός αγωνιστικών χώρων για προπονήσεις, η ζημιά στη συμμετοχή των αθλητριών είναι μεγάλη. Αν φτάσουμε έτσι στις παρυφές του καλοκαιριού, θα μιλάμε πλέον για απώλειες σωματείων. Έχουμε στο ποδόσφαιρο γυναικών Ελλάδος αυτή την πολυτέλεια;

Αξιότιμοι κύριοι.

Δώσαμε μεγάλο αγώνα όλα τα μέλη των ποδοσφαιρικών συλλόγων γυναικών τα προηγούμενα χρόνια, για να σπάσουμε νοοτροπίες στις τοπικές μας κοινωνίες, και να εγκαταστήσουμε στις συνειδήσεις τους, την αξία αλλά και το δικαίωμα της συμμετοχής στο άθλημα του ποδοσφαίρου, και στην γυναίκα.

Μήπως έφτασε η ώρα να αντιληφθούμε ότι κινδυνεύουμε με την αποχή σχεδόν ενός έτους, να γκρεμίσουμε ότι με τόσο κόπο δημιουργήσαμε;

Αλήθεια, με μια ομάδα γυναικών στη Λήμνο, με μια στη Σύρο με μια στη Λευκάδα , στα Καλάβρυτα, στο Αίγιο, κινδυνεύει τόσο πολλή η τοπική κοινότητα με το ιικό φορτίο που θα κάνουν άθληση 20 αθλήτριες για μιάμιση ώρα δύο φορές την εβδομάδα;

Κύριε Πρόεδρε τις επιτροπής ποδοσφαίρου γυναικών,
είναι άκρως ενθαρρυντικό, που πέντε σωματεία τις Α’ Εθνικής , προσυπογράφουν το αίτημα μας για επανέναρξη προπονήσεων στις ομάδες Β’ και Γ’ Εθνικής.

Παρακαλούμε όπως συντάξετε και αποστείλετε άμεσα στο αρμόδιο τμήμα το αίτημα για έναρξη προπονήσεων και για εμάς, μαζί με το αντίστοιχο απαιτούμενο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Το αίτημα μας, με μια σύντομη κινητοποίηση το υπογράφουν 24 σωματεία δυνάμεως σας.

Κύριε Γενικέ Γραμματέα Αθλητισμού,
με την ιδιότητα και του αθλητή που είχατε, μεταφέρετε σας παρακαλούμε την οπτική με την οποία θα πρέπει να δει η αρμόδια επιτροπή υγείας το αίτημα μας, καθώς και με την ανάλογη ευαισθησία για το ποδόσφαιρο γυναικών .

Κύριε Υπουργέ.

Δείτε το αίτημα μας, το οποίο το υποστηρίζει και ο ΠΣΑΠ με αντίστοιχο υπόμνημα, και υποστηρίξτε το με θέρμη.

Επίσης, δοθούσης τις ευκαιρίας, και επειδή παρακολουθούμε τις ενέργειες που κάνετε να συνομιλειτε με την βάση του αθλητισμού, σας προτείνουμε μια τηλεδιάσκεψη με τους 90 περίπου εκπροσώπους των ποδοσφαιρικών αθλητικών συλλόγων γυναικών, έτσι ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και να δούμε προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του ποδοσφαίρου γυναικών με τη δική σας συνεργασία και συμβολή.

Το κείμενο προσυπογράφεται από τα παρακάτω αθλητικά σωματεία, και έχει ως πρόεδρο μιας συντονιστικής Επιτροπής που συστάθηκε, τον κύριο Μπίρλη Αθανάσιο. Ο κος Μπίρλης δεν είναι πρόεδρος κάποιου αθλητικού συλλόγου, για να είναι απόλυτα καθαρή η εικόνα ότι το αίτημα έναρξης προπονήσεων για τις ομάδες των συγκεκριμένων κατηγοριών δεν κρύβει οποιαδήποτε υποκειμενική διάθεση, και μεταφέρει πλήρως την αγωνία και την ζέση του συνόλου των αθλητριών, προπονητών, μελών των σωματείων που την προσυπογράφουν

Αναμένοντας, τις δικές σας πλέον ενέργειες, τα σωματεία:

ΑΜΑΖΌΝΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΝΙΚΗ ΤΡΑΓΑΝΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ
ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ Ladys
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΥΘΙΩΝ ΡΟΔΟΥ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΔΟΞΑ 98
ΠΕΡΣΕΑΣ ΣΥΡΟΥ
ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΝΕΦΕΛΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΝΕΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ 2018
ΛΥΚΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
ΙΑΛΥΣΟΣ ladys ΡΟΔΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Α.Ο. ΧΑΝΙΑ
ΛΕΟΝΤΙΚΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ.
ΠΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

Επίσης ευχαριστούμε θερμά, για την αλληλεγγύη τους, τα σωματεία Α’ Εθνικής,
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΟΦΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ 2011
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ WFC
ΦΕΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ

Share it