Search

Χρηματοδότηση από το στοίχημα: Πόσα θα παίρνουν κάθε έτος οι ομάδες, επαγγελματικές & ερασιτεχνικές ανά κατηγορία

Χρήματα στα ταμεία των ομάδων θα μπαίνουν σε ετήσια βάση από τη φορολογία του στοιχήματος. Παρόλο αυτά ο αθλητισμός θα είναι αδικημένος καθώς αν και αυτός «παράγει» θα παίρνει μόνο το 50% (60% μόνο για το 2021), ενώ τα υπόλοιπα θα πηγαίνουν στα ταμεία του κράτους για να κλείνουν άλλες «τρύπες».

Τα περισσότερα χρήματα από τα έσοδα της φορολογίας του στοιχήματος θα πάνε στις ΠΑΕ και στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγοριών των αθλημάτων. Τα ερασιτεχνικά σωματεία θα παίρνουν περίπου όσα πήραν για την εγγραφή τους στο Μητρώο καθώς προβλέπεται κονδύλι 19.500.000 ευρώ για αυτά.

Η χρηματοδότηση ανά κατηγορία:

Στον Επαγγελματικό Αθλητισμό η κατανομή του αναλογούντος ποσού γίνεται ως εξής:

Α Εθνική Επαγγελματική Κατηγορία Ποδοσφαίρου -Super League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 50% και έως του ποσού των 22.000.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α2 Επαγγελματική Κατηγορία – Super League 2 -Football League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 15% και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Ανδρών Μπάσκετ – Basket League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 15% και έως του ποσού των 7.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Ανδρών Βόλεϋ – Volley League ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 8% και έως του ποσού των 4.000.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις: Αναφορικά με τη συμμετοχή των δικαιούχων στις Ευρωπαϊκές Διοργανώσεις, θα κατανέμεται ποσοστό 12% και έως του ποσού των 8.500.000 ευρώ. Το ποσό που θα λαμβάνει κάθε ομάδα θα εξειδικεύεται με υπουργική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανάλογα με τον αριθμό των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που θα συμμετέχουν αθλητικές ομάδες και τον αριθμό των προκρίσεων.

Στον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό η κατανομή του αναλογούντος ποσού γίνεται ως εξής:

Α1 Ποδοσφαίρου Γυναικών Μπάσκετ ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Γυναικών Μπάσκετ ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Βόλεϋ Γυναικών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Πόλο Ανδρών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3,5% και έως του ποσού των 1.700.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Πόλο Γ υναικών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Χάντμπολ Ανδρών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3,5% και έως του ποσού των 1.700.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Α1 Χάντμπολ Γυναικών ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσοστό 3% και έως του ποσού των 1.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Λοιπά ερασιτεχνικά σωματεία, ποσοστό 39% και έως του ποσού των 19.500.000 ευρώ. Το ποσό θα κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία ομάδες.

Υπολογίζουμε ότι για το σωματείο που διαθέτει ένα τμήμα η ετήσια χρηματοδότηση θα είναι περίπου 2.500 ευρώ σε ετήσια βάση.

Share it