Αναβολή των εκλογών για τις 23 Μαΐου ανακοίνωσε η ΕΟΚ!

Στο σημερινό (22/3) έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης επρόκειτο να οριστεί, μεταξύ άλλων η ημερομηνία της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ. Μολονότι, λοιπόν η Νομοθεσία αναφέρει ότι οι αρχαιρεσίες πρέπει να γίνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου, η ΕΟΚ ανακοίνωσε την αναβολή των εκλογών για τις 23 Μαΐου!

Πλέον αναμένεται η αντίδραση της Πολιτείας και των Νομικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, από τη στιγμή που στην επίσημη ενημέρωση γίνεται λόγος για παράνομους αποκλεισμούς. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η κήρυξη της Ομοσπονδίας ως έκπτωτη και ο ορισμός διοίκησης Πρωτοδικείου με αποκλειστικό γνώμονα τη διεξαγωγή των εκλογών, όπως αναφέρει το gazzetta.gr.

Η ανακοίνωση της Ε.Ο.Κ.:

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών της Ομοσπονδίας για τις 23 Μαΐου 2021. Η απόφαση αυτή βασίσθηκε πρωτίστως στα ακόλουθα δεδομένα:

1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκανε δεκτό αίτημα αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού Μητρώου της Γ.Γ.Α. και αναγνώρισε το δικαίωμά τους για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες της διαδικασίας.

2) Στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για διεξαγωγή ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας λόγω των συνθηκών που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid 19. Η υποχρέωση της τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, με δικαίωμα λόγου και κριτικής, στις ύψιστες δημοκρατικές διαδικασίες, της διεξαγωγής των ΓΣ και των Αρχαιρεσιών, δεν δύναται να υποκατασταθεί από ψηφιακή την «συνεύρεση» εκατοντάδων αντιπροσώπων και του ευάλωτου της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Share it