Search

Στο νέο Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. ο Νεκτάριος Κελεσίδης – Νέος πρόεδρος ο Θανάσης Σταθόπουλος

Σε νέα εποχή εισέρχεται η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία μετά την εκλογή του Θανάση Σταθόπουλου στο αξίωμα του προέδρου, στο οποίο διαδέχεται τον Θανάση Βασιλειάδη που αποχωρεί από την ηγεσία της Ομοσπονδίας έπειτα από 14 συναπτά έτη.

Στο νέο Δ.Σ. έχουμε και θρακιώτικη παρουσία καθώς το μέλος του Ομίλου Ενόργανης Γυμναστικής Αλεξανδρούπολης Νεκτάριος Κελεσίδης εκλέχθηκε αναπληρωματικό μέλος.

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Γ.Ο. πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με τηλεδιάσκεψη μέσω της εφαρμογής “Zoom”, σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας και με την συμμετοχή 93 σωματείων-μελών με δικαίωμα ψήφου και άλλων 16 χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Οι αρχαιρεσίες διενεργήθηκαν ηλεκτρονικά το απόγευμα της Κυριακής (21/03) μέσω της «Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ», με τρεις υποψηφίους να διεκδικούν τη θέση του προέδρου: Ο Θανάσης Σταθόπουλος εξελέγη συγκεντρώνοντας 36 ψήφους, έναντι 30 ψήφων του Νίκου Προβιά και 27 ψήφων του Χρήστου Ψαθά.

Παρά τα τεχνικά προβλήματα που προέκυψαν στη λειτουργία της πλατφόρμας «ΖΕΥΣ», τελικά όλα τα σωματεία με δικαίωμα ψήφου μπόρεσαν να ασκήσουν το δικαίωμα αυτό, εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί από την Εφορευτική Επιτροπή.

Στο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν, εκτός του νέου προέδρου κ. Σταθόπουλου, οι κ. κ. Προβιάς και Ψαθάς, ως υποψήφιοι πρόεδροι που συγκέντρωσαν ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 25%, καθώς και οι παρακάτω υποψήφιοι για το Δ.Σ.:
Κωνσταντίνος Πανταζής (50 ψήφοι), Ειρήνη Αϊνδιλή (42), Ειρήνη Μανδραβέλη (41), Αβραάμ Σαπρανίδης (40), Ελένη Τζαβάρα (38), Κωνσταντίνα Δήμα (37), Δημήτρης Τσεγκέλης (34), Γιάννης Παυλάκης (32), Ελένη Μιχοπούλου (30), Σπύρος Σκλάβος (30), Θέμις Χαρίτου (27), Σταυρούλα Κουβάτσου (26).

Τις πέντε θέσεις των αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. κατέλαβαν κατά σειρά οι εξής: Δημοσθένης Ταμπάκος (26 ψήφοι), Δημοσθένης Χρυσοσπάθης (25), Νεκτάριος Κελεσίδης (24), Έλενα Καϊτεζίδου (23), Αθανασούλα Λαμπροπούλου-Συροπούλου (23).

Την τελευταία εκλόγιμη θέση του Δ.Σ. κατέλαβε έπειτα από κλήρωση που διεξήγαγε η Εφορευτική Επιτροπή, η κα Κουβάτσου, κατόπιν ισοψηφίας με τον κ. Ταμπάκο.
Με αντίστοιχη κλήρωση καθορίστηκε και η κατάταξη της κας Καϊτεζίδου και της Λαμπροπούλου-Συροπούλου, που ισοψήφησαν, ως αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ..

Σημειώνεται ότι στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου θα προστεθεί με απόφαση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. ως 16ο μέλος ένας αθλητής ή μία αθλήτρια, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4726/2020.

Το νέο Δ.Σ. της Ε.Γ.Ο. αναμένεται να συνέλθει σε σώμα αύριο (Δευτέρα 22/03) και θα έχει θητεία 3,5 ετών, έως το τέλος του Ολυμπιακού κύκλου 2021-2024.

Παράλληλα, ο απερχόμενος πρόεδρος Θανάσης Βασιλειάδης εξελέγη στη θέση του τακτικού εκπροσώπου της Ε.Γ.Ο. στην Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, καθώς συγκέντρωσε 46 ψήφους, έναντι 44 ψήφων της Ελένης Μιχοπούλου.
Τη θέση του αναπληρωματικού εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην Ε.Ο.Ε. κατέλαβε ο Κωνσταντίνος Πανταζής, λαμβάνοντας 53 ψήφους, έναντι 35 ψήφων του Νίκου Προβιά.

Εξάλλου, ο διοικητικός απολογισμός της Ε.Γ.Ο. για το έτος 2020 εγκρίθηκε με 71 ψήφους υπέρ, 11 ψήφους κατά και 5 λευκά, ενώ ο οικονομικός απολογισμός της περασμένης χρονιάς έγινε επίσης δεκτός κατά πλειοψηφία, με 65 ψήφους υπέρ, 10 ψήφους κατά και 6 λευκά.

Τέλος, στην τριμελή Εξελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας εξελέγησαν οι Νικόλαος Μουστάκης (74 ψήφοι), Μάριος Τσορμπατζίδης (74), Βασιλική Βλάχου (63), με αναπληρωματικό μέλος τον Αναστάσιο Καλπαξή (33), ενώ στην πενταμελή Δικαστική Επιτροπή εξελέγησαν κατά σειρά οι Έλενα Κοσμίδου (47 ψήφοι), Αγγελική Κανελλοπούλου (42), Αλεξάνδρα Γουρζή (40), Άλκης Ζαβερδινός (36), Παναγιώτα Κουμάντου (36).

Share it