Search

Pre Game: Το Ξάνθη – Λεβαδειακός με τα… μάτια του SportsAddict!

Τελικός, ματς ζωής και θανάτου υπάρχουν πολλές λέξεις και εκφράσεις για να περιγράψουν το αν μη τι άλλο μεγάλο παιχνίδι της 15ης στροφής της Super League 2 μεταξύ Ξάνθης και Λεβαδειακού που θα διεξαχθεί σήμερα (17/3) στα Πηγάδια (15:30, LIVE ΕΡΤ3, SportsΑddict.gr)

Η Ξάνθη προέρχεται απο τις δύο συνεχόμενες νίκες με την Δράμα, και κυρίως την εξαιρετική εμφάνιση και νίκη με 3-0 μέσα στην Δράμα(θυμηθείτε ΕΔΩ), και έτσι να καταφέρει να μπει ξανά στο κόλπο της ανόδου μειώνοντας τους 5 βαθμούς απο την κορυφή(δείτε την βαθμολογία ΕΔΩ).  Για μια Ξάνθη που δείχνει εμφανώς βελτιωμένη στα 4 ματς που έχει καθίσει στον πάγκο ο Μπάμπης Τεννές, που μετρά δύο νίκες και δύο ισοπαλίες.

Με ανεβασμένη ψυχολογία ταξίδεψε για την Ξάνθη ο Λεβαδειακός που προέρχεται απο την μεγάλη νίκη επί του Εργοτέλη μειώνοντας την διαφορά απο την πρώτη θέση στο -1.

Με την επιστροφή του Έμπερτ που εξέτισε αλλά και τον Θανάση Παπάζογλου που επιστρέφει μετά απο καιρό σε αποστολή αλλά χωρίς τον Βέρκερ που αποβλήθηκε στην Δράμα θα παραταχθεί στο ματς των Πηγαδίων η Ξάνθη. Δείτε τους παίκτες που επέλεξε ο Μπάμπης Τεννές ΕΔΩ.

Με επιστροφές και 23αδα ταξίδεψε στην Ξάνθη ο Λεβαδειακός. Δείτε ΕΔΩ τους παίκτες που επέλεξε ο Σανίνο

Το ματς ορίστηκε να διευθύνει ο διαιτητής Super League, Πραξιτέλης Ζαχαριάδης της ΕΠΣ Μακεδονίας. Δείτε ΕΔΩ όλους τους ορισμούς της αγωνιστικής 

Όσον αφορά το παρελθόν των δύο ομάδων μετά από 34 χρόνια, και αφού βρέθηκαν αντίπαλοι σε 32 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας, Ξάνθη και Λεβαδειακός είναι και πάλι μαζί στην Β’ κατηγορία, αλλά με βλέψεις επιστροφής. Η τελευταία τους συνάντηση στην Ξάνθη για την κατηγορία είχε εντυπωσιακό… υπόβαθρο. Στις 9 Απριλίου 1987 η Ξάνθη απολύει αιφνιδιαστικά τον προπονητή της Θανάση Δημητριάδη και τον αντικαθιστά ο Μιχάλης Μπέλλης. Ο Λεβαδειακός κάνει πρωταθλητισμό, αλλά μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων οδηγεί σε παραίτηση τον Αντώνη Τζανετουλάκο και στις 16 Απριλίου, Μεγάλη Τετάρτη, η ομάδα της Βοιωτίας προσλαμβάνει το Δημητριάδη. Η συγκυρία φέρνει το επόμενο παιχνίδι του Λεβαδειακού να είναι στην Ξάνθη, έτσι την Κυριακή του Θωμά του 1987, στις 26 Απριλίου στην Ξάνθη το σκηνικό είναι ενδιαφέρον. Οι παίκτες της Ξάνθης απέναντι στον πρώην προπονητή τους. Το παιχνίδι είναι αμφίρροπο μέχρι το 68’ όταν ο Πέτρος Ραβούσης κάνει πέναλτι στον Γιώργο Πανίδη. Ο Νίκος Κριεζής ευστοχεί και η Ξάνθη νικά 1-0.

Share it