Search

Μάγδα Κεπεσίδου: «Ανεβαίνει επίπεδο η Εθνική, μειονέκτημα η έλλειψη ρυθμού»

Στον Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου και τον OVER FM 104,9, μίλησε η τερματοφύλακας της Εθνικής μας, Μάγδα Κεπεσίδου, που αγωνίζεται στο εξωτερικό για λογαριασμό της Σταρτ Έλμπλαγκ.

Αναλυτικά όσα είπε η γκολκίπερ από την Αλεξανδρούπολη:

Για το πώς είναι η κατάσταση στην Πολωνία: «Έχουμε κλειστή λίγκα και έχει αρκετούς χορηγούς. Έχουμε ήδη παίξει 17 αγωνιστικές. Ξεκινήσαμε από 14 Ιουλίου την προετοιμασία μας κανονικά με τεστ, βέβαια. Το πρωτάθλημα 9 Σεπτέμβρη. Εννοείται πάντα προσεκτικά. Αν βρεθεί κρούσμα σταματάει η αγωνιστική και παίζεται αργότερα, αλλά αυτό συνέβη μόνο το Νοέμβρη. Από τότε μέχρι τώρα παίζουμε κανονικά χωρίς κανένα αναβληθέν ματς. Χωρίς θεατές φυσικά. Δεν έχω αποφασίσει αν θα συνεχίσω εδώ, έχω χρόνο να το σκεφτώ. Το συμβόλαιό μου είναι 1+1, τον Απρίλιο πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συνεχίσουμε».

Για το αν έφυγε την κατάλληλη στιγμή: «Ήταν ένας συνδυασμός γιατί ίσως έβλεπα μπροστά από πέρυσι που σταμάτησε ο αθλητισμός, τόσο απότομα. Είχα ένα πολύ κακό προαίσθημα. Όπως δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Ήταν επίσης καλό το timing γιατί τελείωσα και τη σχολή μου. Λυπάμαι πάρα πολύ που έφυγα γι’ αυτό το λόγο. Αλλά δεν το μετανιώνω».

Για τα παιχνίδια της Εθνικής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου και τις αθλήτριες που δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό: «Είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτή τη στιγμή. Σαν Εθνική έχουμε κάνει βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια, αλλά όταν αυτή η κατάσταση δεν σε βοηθάει, πας με τα χέρια δεμένα. Είναι δύσκολο, ουσιαστικά είμαστε 3 αθλήτριες που έχουμε αγωνιστικό ρυθμό. Θα παίξουμε με ομάδες που δεν έχουν σταματήσει την προετοιμασία. Φυσικά εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Η Βόρεια Μακεδονία και η Ισλανδία είναι σταθερές δυνάμεις, για τη Λιθουανία δεν έχουμε πολλά στοιχεία, αλλά ίσως είμαι πιο αισιόδοξη. Το καλό είναι ότι το επίπεδο της Εθνικής ανεβαίνει καθώς παίζουν σε υψηλό επίπεδο επίσης η Λαμπρίνα στην Κροατία και η Ζυγούρα στην Ισπανία. Μπορούμε να μεταφέρουμε αυτές τις παραστάσεις στην Εθνική. Μπορούν και άλλες αθλήτριες να φύγουν στο εξωτερικό».

Για το χάντμπολ στην Ελλάδα: «Έχω ενημέρωση για όσα γίνονται. Είναι κρίμα για τις προσπάθειες των κοριτσιών όλα αυτά τα χρόνια. Όταν ένας αθλητής σταματά και ξεκινά διαρκώς είναι δύσκολο, ενώ ελλοχεύουν και οι τραυματισμοί. Ο αθλητισμός δεν είναι ένα κουμπί που το πατάς On/Off».

Share it